8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Spitalul Slatina are echipamente de protecție suficiente pentru a combate răspândirea Covid-19

- Advertisement -

Deși în mediul online internauții au vehiculat că Spitalul Județean de Urgență Slatina nu ar avea în dotare materiale de protecție, dar și sanitare pentru a combate râspândirea noului Coronavirus, Cătălin Rotea, managerul celei mai mari unități medicale din județul Olt, a susținut astăzi o declarație de presă pe pagina sa Facebook prin care contrazice acest aspect și spune că sunt asigurate toate echipamentele necesare.

În primul și primul rând, Cătălin Rotea a declarat că primele materiale de protecție au fost comandate încă de la jumătatea lunii februarie și a prezentat și o situație a echipamentelor folosite în luna martie, având în vedere că au fost mai multe cazuri suspecte și doar unul singur confirmat cu Covid-19.  

„Există o temă recurentă în mediul public, spațiul public și pe rețelele de socializare în ceea ce privește echipamentele de protecție. Existența, inexistența lor, dacă sunt stocuri, dacă nub sunt stocuri și este foarte mult zgomot, dacă mă pot exprima plastic, pe această temă. Eu aș vrea să vă comunic foarte ferm și pot proba cu documentele Spitalului de Urgență că primele comenzi pe care noi le-am făcut, au fost făcute din a doua jumătate a lunii februarie. Nu vreau să plictisesc cu cifrele consider că sunt date importante. În luna martie, am avut doar cazuri suspecte și doar unul care a fost confirmat aseară (luni n.r.), iar pentru a proteja la maximum întregul personal din Spitalul Slatina, demonstrabil cu fișe de magazie și bonuri de consum, s-au consumat următoarele materiale: 25.000 de măști de unică folosință cu trei straturi, 800 de măști FFP 2 și FFP 3, cele cu grad ridicat de protecție, 800 de compleuri de protecție cu glugă, 800 de viziere, 1.500 de ochelari de protecție, 8.000 de mănuși de examinare high risk, 15.000 de mănuși de examinare din latex, 3.500 mănuși examinare nesterile, 5.500 botoși de unică folosință, 1.500 bonete de unică folosință, 1.500 halate de unică folosință și 580 de halate chirurgicale de unică folosință ramforsate”, a spus managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina.

Cătălin Rotea a mai anunțat că în afară de aceste materiale sanitare, din cantitatea totală de dezinfectant existentă, consumul în luna martie a fost de trei ori mai mare decât consumul unei luni normale. „Nu pentru că a fost risipă, nu pentru că s-au scurs cantități din spital și pentru că exstă un nivel de panică la nivelul înregii populații și, inevitabil, la nivelul sistemului medical, iar măsurile de precauție sunt mai mult decât sportite”, a precizat managerul unității medicale.

În momentul de față, conducerea spitalului transmite că materialee de protecție sunt asigurate pentru următoarele două spăptămâni, iar unele comenzi care au fost făcute în urmă cu trei săptămâni urmează a fi livrate unității medicale. „Astăzi (marți n.r.) când vorbim avem stocuri suficiente pentru a asigura o activitate normală și chiar crescută pentru încă două săptămâni, iar comenzile pe care le-am făcut chiar de acum trei săptămâni urmează să fie livrate, astfel încât vom putea să asigurăm o fluență a aprovizionării stocurilor și să nu existe absolut niciun fel de ruptură de stoc. Materialele sanitare se împart pe istoric de caz, pe istoric al secției, pe o analiză a ceea ce înseamnă materiale consumate pe fiecare secție, nu ca răspuns la o panică nejustificată, la o panică exagerată a unei părți a personalului medical care, de altfel, este de înțeles, dar materialele sunt împărțite în mod judicios. Sunt două principii de la care nu mă voi abate, pe care vi le expun și pe care le-am expus tuturor angajaților așa cum am avut posibilitatea să mă întâlnesc cu ei în ultima perioadă, nu cu mai mulți în sala de ședințe sau în biroul meu, ci cu strictul necesar și atunci când ne-am întâlnit, am făcut-o cu echipamentele aferente. Nu putem să tratăm cu echipament de protecție, de înaltă protecție,  un caz fără simptome, care nu are link epidemiologic și are o simplă contuzie sau o simplă apendicită. În schimb, garantez tuturor angajaților SJU Slatina că niciun angajat din spitalul nostru nu va vedea un caz confirmat coronavirus, un caz suspect coronavirus sau un caz cu afecțiuni respiratorii, care nu se va confirma cu coronavirus, fără echipament de protecție, de înaltă protecție, adică vizite, bonetă, ochelari și tot ceea ce presupune”, a conchis Cătălin Rotea, directorul Spitalului Slatina.

Cătălin FIRCOIU

Mai jos redăm întreaga declarație de presă a managerului Cătălin Rotea cu privire la pregătirea Spitalului Județean de Urgență Slatina pentru a combate răspândirea Covid-19.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți