10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Coronavirus: Test negativ pentru COVID-19 în cazul cadrelor medicale de la Cardiologia Spitalului Slatina

- Advertisement -

Doctorul și cele 15 asistente medicale și infirmiere de pe Secția Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina, care au intrat în contact cu bărbatul de 57 de ani, din comuna Șerbănești, pozitivat cu noul Coronavirus, au primit joi rezultatul testelor efectuate pentru depistarea virusului, care este negativ. Rezultatele au venit chiar în ziua în care pacientul, ce a fost internat ultima oară la Spitalul Municipal Caracal, a murit, acesta având și alte boli asociate.

„În urma confirmării, în data de 5 mai 2020, a unui pacient pozitiv cu COVID-19, care a fost internat în cadrul Secției de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina, astăzi, 7 mai, în urma sosirii rezultatelor probelor prelevate celor 16 cadre medicale, care au intrat în contact cu pacientul, purtând echipamentul standard de protecție, vă comunicăm că toate cele 16 teste efectuate sunt negative”, se arată în comunicatul transmis de conducerea Spitalului Slatina.

Bărbatul din Șerbănești a fost internat pe Secția Cardiologie a unității medicale în perioada 28 – 30 aprilie, cu probleme cardiologice, însă fără afecțiuni respiratorii, iar după ce a fost externat acesta avea să fie internatv în perioada 2 – 4 mai, la Spitalul Fundeni din București, unde a fost testat pe 3 mai pentru depistarea noului Coronavirus, iar rezultatul, care a fost pozitiv, avea să fie aflat de acesta la o zi după ce a ieșit din unitatea medicală și se afla deja acasă. 

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, confirmarea că pacientul a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2 a fost chiar pe 4 mai, decesul acestuia survenind joi, în timp ce era internat în Spitalul Caracal. Acesta prezenta cormobidități – cord pulmonar cronic, insuficienţă tricuspidiană severă, neoplasm de colon în observare, sindrom anemic moderat.

Pe lângă cei 16 angajați ai Secției Cardiologie Slatina, care au intrat în contact cu bărbatul din Șerbănești, ce acum sunt în izolare la domiciliu, acesta a intrat în contact direct și cu cei patru membri ai familiei – doi copii ai săi, o fată și un băiat, soția, dar și tatăl lui, având în vedere că aceștia locuiau în aceeași gospodărie, aflați și ei în autoizolare.  

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți