13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Accident grav la intrarea în Slatina dinspre Craiova. Un șofer băut a intrat într-un stâlp de electricitate

- Advertisement -

Accident de circulație grav s-a produs, vineri dimineața, la intrarea în municipiul Slatina dinspre Craiova. Un șofer care se afla într-o stare avansată de ebrietate a fost protagonistul evenimentului rutier, acesta intrând cu autoturismul pe care îl conducea într-un stâlp de electricitate situat între cele două benzinării din zonă.

Înainte de impact, conducătorul auto, un tânăr de 28 de ani, din comuna Slătioara, care se deplasa dinspre podul rutier de peste râul Olt spre centrul municipiului Slatina, a lovit o altă mașină care circula în același sens, fiind proiectat în stâlp.

Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, a declarat că accidentul s-a produs pe fondul unei depășiri neregulamentare. „(…) Din primele date se pare că accidentul s-a produs pe fondul efectuării unei depășiri neregulamentare. Astfel, un bărbat de 28 de ani, din comuna Slătioara, în timp ce conducea un autoturism din direcția Craiova către Slatina ar fi efectuat o depășire neregulamentară și a acroșat un autovehicul, după care a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate”, a spus reprezentantul IPJ.

Două persoane au fost rănite în urma evenimentului rutier, printre salvatorii care le-au acordat primul ajutor fiind pompierii Detașamentului Slatina, cu un echipaj SMURD și o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare. „În accident au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane. În urma evenimentului nu au fost victime încarcerate. Echipajul SMURD a preluat un bărbat, în vârstă de 24 de ani, conștient, cu traumatism la membrul inferior drept și plagă de aproximativ șase centimetri la genunchiul drept. Cel de-al doilea pacient, în vârstă de 20 de ani, a fost preluat de un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Olt, conștient, cu traumatism cranio cerebral. Ambele victime au fost transportate la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina, pentru investigații amănunțite”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu alcooltestul, aparatul indicând o concentrație de 0,86 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

În urma accidentul în care autoturismul a fost serios avariat în urma impactului cu stâlpul, polițiștii au deschis dosar penal în care fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți