19.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Coronavirus în Olt. Pacient internat la Spitalul Slatina, declarat vindecat și externat

- Advertisement -

Numărul pacienților din Olt, infectați cu virusul COVID-19, declarați vindecați și externați din unitățile medicale în care s-au aflat pentru terapie, continuă să crească. În cursul zilei de joi, un alt oltean confirmat cu noul Coronavirus s-a însănătoșit și a ieșit din Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde a primit tratament de specialitate.

Pacientul este o femeie, contact al unuia dintre angajații de la fabrica de confecții textile Vas Co Tricot, din municipiul Caracal, diagnosticați cu același virus.

Cu acest ultim bolnav, în județ sunt în prezent 35 de persoane, confirmate cu infecția cu virusul SARS-CoV-2, care s-au vindecat și externat din spital. „Dintre persoanele confirmate pozitiv, 35 au fost declarate vindecate și au fost externate din unitățile spitalicești, una fiind externată joi, 14 mai. Totodată, până acum, 16 persoane diagnosticate pozitiv cu Coronavirus se află internate în spital. Au fost înregistrate și două decese ale unor persoane confirmate cu COVID-19”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt.

În continuare, în Olt avem 343 de persoane aflate în carantină instituționalizată în centrele special amenajate, iar alte 110 sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la acest moment, s-au prelucrat și 2.054 de teste pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, 262 dintre ele fiind doar în ultimele două zile. 

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt anunță că până vineri, 15 mai, în județ au fost confirmate 53 de cazuri de persoane diagnosticate cu noul Coronavirus.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți