11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Județul Olt, fără cazuri de Coronavirus înregistrate în ultimele două zile

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a dat publicității, duminică, noile cazuri de infecții cu virusul COVID-19 din România. Potrivit raportării oficiale, în județul Olt nu s-a înregistrat nicio nouă îmbolnăvire cu Coronavirus.

Este pentru a doua zi la rând în care GCS anunță că în județul Olt nu s-a raportat niciun nou caz de infecție cu virusul SARS-CoV-2.

Până acum, în județ s-au înregistrat nu mai puțin de 53 de infecții cu Coronavirus, iar până sâmbătă după-amiază 37 dintre oltenii diagnostcați cu acest virus au fost declarați vindecați și externați din unitățile medicale în care au primit tratament de specialitate, în timp ce alți 14 sunt în continuare internați în spital, pentru terapie.

Oltul a înregistrat și două decese din cauza COVID-19, fiind vorba de o femeie de 54 de ani, din comuna Scărișoara, care a murit pe 3 mai la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Craiova, și de un bărbat de 57 de ani, din comuna Șerbănești, care a decedat pe 7 mai la Spitalul Municipal Caracal. Ambii pacienți prezentau și comorbidități.

Din totalul celor 53 de cazuri, 19 au legătură cu focarul de la fabrica de tricotaje din Caracal, acesta izbucnind după ce o angajată de la o firmă din localitatea gorjeană Motru, unde activitatea a fost suspendată pentru apariția unor cazuri pozitive cu Coronavirus, a venit aici în delegație. Sunt 14 angajați ai societății Vas Co Tricot, iar cinci sunt contacți ai acestora. Primul caz de infecție cu virusul SARS-CoV-2 confirmat la fabrica de confecții textile a fost depistat pe 23 aprilie, fiind vorba de contabila de 59 de ani, din Caracal. Majoritatea dintre acești bolnavi au fost declarați deja vindecați și externați din spital.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți