23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Două îmbolnăviri noi cu Coronavirus în Olt. O altă asistentă de la Spitalul Slatina, printre infectați

- Advertisement -

După ce Grupul de Comunicare Strategică la ora 13:00 raporta tot 78 de infecții cu virusul COVID-19 în județul Olt, în cursul după-amiezii autoritățile locale au comunicat două îmbolnăviri noi, bilanțul fiind în prezent de 80. Unul dintre cazurile noi este al unei asistente medicale de la Spitalul Județean de Urgență Slatina, care are legătură cu focarul de Coronavirus de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt.

„Conform datelor transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Olt, astăzi (joi n.r.), 28 mai, în judeţul Olt au fost confirmate două noi cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19. Este vorba despre o asistentă medicală din Blocul Operator al Spitalului Județean de Urgență Slatina, iar cel de-al doilea caz este un bărbat internat în data de 26 mai, cu simptomatologie specifică infecției COVID-19, la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Ancheta epidemiologică cu privire la cele două cazuri este în curs de desfășurare”, se arată într-un comunicat de presă remis de Prefectura Olt.

Conducerea unității medicale slătinene a venit cu lămuriri referitor la cazul asistentei de la Blocul Operator. Managerul Cătălin Rotea a declarat că în ultimele trei săptămâni, conform metodologiei de supraveghere a noului Coronavirus, Spitalul Slatina și-a stabilit un protocol de testare pentru personalul medical asimptomatic, suplimentar față de recomandările de ierarhizare a priorităților, folosind resursele proprii. De asemenea, în ultima săptămână, ca urmare a posibilelor contacte cu angajați sau rude ale angajaților Serviciului Județean de Ambulanță Olt, aceste testări s-au intensificat în Blocul Operator și Secția Cardiologie.

65 de teste pentru depistarea infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 au fost efectuate, iar asistenta de la Blocul Operator confirmată joi cu boala a fost de patru ori la serviciu în ultima săptămână, anunță conducerea unității medicale. „Din cele 65 de teste efectuate pentru angajații Blocului Operator și Secția Cardiologie, testul unei asistente medicale din cadrul Blocului Operator s-a confirmat pozitiv. Asistenta este asimptomatică și contact cu o rudă a unui angajat pozitiv din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Olt. Asistenta a fost prezentă la serviciu în zilele de 21, 22, 25 și 26 mai și nu a prezentat niciun fel de simptome conform triajului epidemiologic efectuat la intrarea în tură (inclusiv în ziua testării). În urma anchetei epidemiologice efectuate la nivelul SJU Slatina, vor fi comunicați, către DSP Olt, toți contacții direcți ai asistentei (angajați ai SJU Slatina, chiar dacă au deja un test negativ),  precum și pacienții cu care aceasta a intrat în contact”, a declarat directorul Cătălin Rotea, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată mai arată că întreg personalul Blocului Operator și ATI a folosit zilnic echipamentele de protecție standard conform protocolului. În Blocul Operator și Secția de Anestezie și Terapie Intensivă nu au fost prezenți pacienți confirmați cu COVID-19.

Cazul de la Blocul Operator este al treilea în care un angajat al SJU Slatina este diagnosticat cu virusul. „Situația celorlalte două cazuri este următoarea: asistenta angajată a Secției ATI a fost externată în data de 23 mai. Toți contacții asistentei (pacienți și angajați SJU Slatina) au fost testați, rezultatele fiind negative; asistenta angajată a Secției Cardiologie este internată în prezent în cadrul Secției Boli Infecțioase, cu simptome ușoare. Toți contacții asistentei au fost testați, rezultatele fiind negative, cu excepția unui singur contact, a cărui probă se află în lucru”, se mai arată în comunicatul remis de conducerea Spitalului Slatina.

Potrivit cifrelor înregistrate privind cazurile de Coronavirus din Olt, dintre cele 80 de persoane confirmate pozitiv cu virusul, 47 au fost declarate vindecate şi au fost externate din unitățile medicale, iar 31 se află internate în spital. S-a înregistrat și două decese ale unor persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2, acestea prezentând și comorbidități.

Totodată, 11 persoane sunt încă în carantină instituţionalizată în centrele special amenajate în județ, iar alte 2.571 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la acest moment, în Olt au fost prelucrate și 2.639 de teste pentru depistarea virusului COVID-19, 127 dintre ele fiind realizate în ultima zi. 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți