15.2 C
Slatina
miercuri,8 mai,2024

Ultimele Articole

Patru pacienți de pe Secția Chirurgie Plastică a Spitalului Slatina, pozitivați cu Coronavirus

- Advertisement -

Patru pacienți de pe Secția Chirurgie Plastică a Spitalului Județean de Urgență Slatina sunt diagnosticați cu COVID-19, după ce unul dintre ei s-a infectat cu virusul. Inițial, acesta la internare nu a prezentat simptome specifice bolii, însă la câteva zile a început să aibă febră, fiind izolat într-un „salon tampon”. Bărbatul a fost testat pentru depistarea noului Coronavirus și pozitivat.

„În data de 31 mai, o persoană în vârstă de 63 de ani, de sex masculin, din mediu urban, a fost internată în cadrul Secției Chirurgie Plastică a Spitalului Județean de Urgență Slatina, cu traumatism al degetului cinci – mâna stângă, fără simptome specifice COVID-19. Procedurile medicale și tratamentele aplicate pacientului, de personalul secției, au fost efectuate prin respectarea protocoalelor privind purtarea echipamentelor medicale. Pe 5 iunie, pacientul a prezentat sindrom febril și, conform protocoalelor medicale, a fost izolat într-un <> și a fost testat COVID-19 în laboratorul SJU Slatina, rezultatul din data de 6 iunie fiind pozitiv”, se arată într-un comunicat de presă remis de unitatea medicală.

Pentru a evita orice risc, conducerea Spitalului Slatina a adoptat mai multe măsuri. Duminică, 7 iunie, toți pacienții internați în cadrul Secției Chirurgie Plastică a unității medicale, asimptomatici, 12 la număr (chiar dacă pacientul a avut contact direct doar cu trei persoane n. r.) au fost testați COVID-19. „Din totalul probelor recoltate, nouă rezultate au fost negative, iar trei pozitive. Întrucât, doi dintre pacienți nu mai necesitau îngrijire de specialitate, în cadrul Secției Chirurgie Plastică, au fost mutați în corpul SJU Slatina, dedicat tratării patologiei COVID-19, iar cel de-al treilea pacient va fi transferat la o unitate spitalicească – suport Covid – 19”, a declarat Cătălin Rotea, managerul Spitalului Slatina, citat în comunicat.

Sursa citată mai spune că personalul secției, asimptomatic integral, va fi testat pentru depistarea noului Coronavirus în următoarele zile, în funcție de data contactului cu pacientul confirmat, chiar dacă personalul a purtat echipamentul de protecție. Totodată, urgențele aferente Secției Chirurgie Plastică vor fi preluate de linia de gardă Chirurgie Generală sau vor fi transferate către alte spitale din zonă.

Cu aceste patru cazuri confirmate la nivelul Secției Chirurgie Plastică a Spitalului Slatina, bilanțul îmbolnăvirilor înregistrate în județul Olt ajunge la 109.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți