12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Două asistente şi două infirmiere de la Secţia Chirurgie Plastică a Spitalului Slatina, confirmate cu Coronavirus

- Advertisement -

Creşte numărul persoanelor de pe Secţia Chirurgie Plastică a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, care au fost pozitivate cu COVID-19, după ce zilele trecute patru pacienţi internate pe secţie au fost confirmate cu virusul. De data aceasta, focarul s-a extins în rândul angajaţilor de pe Chirurgie Plastică, două asistente medicale şi două infirmiere fiind diagnosticate cu Coronavirus.

Potrivit unui comunicat de presă remis de conducerea Spitalului Slatina, în urma confirmării celor patru pacienţi de la Chirurgie Plastică cu virusul SARS-CoV-2, 32 de angajați ai Secțiilor Chirurgie Plastică și Anestezie şi Terapie Intensivă, care au intrat în contact cu aceştia, au fost testaţi pentru depistarea infecției COVID-19. Din totalul probelor prelevate, 28 de rezultate au fost negative și patru pozitive, respectiv două asistente și două infirmiere care lucrează pe Secția Chirurgie Plastică.

În urma pozitivării acestora cu virusul, SJU Slatina a adoptat noi măsuri pentru a evuita orice risc de îmbolnăvire. „În ceea ce privește pacienții internați în cadrul Secției Chirurgie Plastică, din totalul celor 12 probe recoltate: opt rezultate au fost negative, iar patru pozitive. Întrucât, trei dintre pacienți nu mai necesitau îngrijire de specialitate, în cadrul secției, au fost mutați în corpul SJU Slatina, dedicat tratării patologiei COVID-19, iar cel de-al patrulea pacient a fost transferat la o unitate spitalicească suport COVID-19. Din totalul pacienților a căror teste sunt negative, trei au fost externați, urmând ca ceilalți cinci pacienți să fie testați, încă o dată, înainte de externare”, a declarat Cătălin Rotea, managerul Spitalului Slatina, citat în comunicat.     

Sursa citată mai arată că personalul medical din cadrul Secției Chirurgie Plastică va fi retestat peste o săptămână și își desfășoară activitatea cu numărul strict necesar pentru tratarea celor cinci pacienți rămaşi internați. Totodată, cu excepția personalului care asigură derularea activității în cadrul secției, restul angajaţilor de pe Chirurgie Plastică se află în izolare la domiciliu. „Internările aferente Chirurgiei Plastice se fac exclusiv prin intermediul Secției Chirurgie Generală sau se transferă  către alte unități spitalicești. Accesul personalului în Secția Chirurgie Plastică se face folosind o ieșire separată, cu flux distinct de restul spitalului, iar comunicarea cu secțiile învecinate a fost blocată”, sunt alter măsuri care au fost luate de conducerea SJU Slatina pentru a preveni răspândirea infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți