17.3 C
Slatina
luni,16 septembrie,2024

Ultimele Articole

Alți trei olteni depistați cu virusul SARS-CoV-2. Au legătură cu bărbatul mort la SJU Slatina

- Advertisement -

După raportarea oficială a reprezentanților Grupului de Comunicare Strategică de miercuri, de la ora 13:00, în județul Olt s-au confirmat alte trei îmbolnăviri noi cu noul Coronavirus. Toate au legătură cu bărbatul de 70 de ani, din orașul Piatra Olt, care în seara zilei de 6 iunie a murit în ambulanță, în curtea Spitalului Slatina, înainte să fie transferat la Spitalul Municipal Caracal, unitate medicală suport COVID-19, având în vedere că acesta avea și alte boli asociate.

În urma decesului acestuia, specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au deschis o anchetă epidemiologică, iar persoanele care au fost testate pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 fac parte din familia sa, dar și din rândul colegilor familiei bărbatului din Piatra Olt.

Astfel, în cursul după-amiezii de miercuri, trei dintre contacții decedatului au fost pozitivați cu noul Coronavirus. Vorbim de soția bărbatului, care este asistentă la cabinetul unui medic de familie din orașul Piatra Olt, de colega femeii, asistentă în cadrul aceluiași cabinet, dar și de fiul uneia dintre cele două asistente medicale. Aceștia urmează a fi transportați la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Slatina, pentru triajul epidemiologic, iar în cazul în care unul dintre ei are și alte probleme de sănătate se va face transferul la Spitalul Caracal.

Cu ultimii trei pacienți, bilanțul infecțiilor cu COVID-19 crește în județul Olt la 122, patru dintre persoanele diagnosticate cu virusul murind de la începutul pandemiei. Ultimul deces a fost anunțat oficial chiar în cursul zilei de miercuri, fiind vorba de un bărbat de 54 de ani, din comuna Brâncoveni, care avea comorbidități și a murit pe 9 iunie la Spitalul Municipal Caracal.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți