23.1 C
Slatina
miercuri,8 mai,2024

Ultimele Articole

Două cazuri noi de Coronavirus, înregistrate în județ

- Advertisement -

Crește numărul persoanelor infectate cu COVID-19 în județul Olt, Grupul de Comunicare Strategică raportând duminică 130 de cazuri, cu două mai multe față de ziua anterioară. Noile îmbolnăviri cu virusul sunt un bărbat din Slatina, soțul femeii care a fost pozitivată joi seara după ce s-a testat pentru depistarea virusului având simptomele unei răceli, iar rezultatul a fost pozitiv, și o femeie din comuna Brebeni. Ambi pacienți au ajuns la Spitalul Județean de Urgență Slatina cu simptomatologie specifică noului Coronavirus și au rămas internați.

Chiar dacă numărul persoanelor pozitivate cu virusul SARS-CoV-2 continuă să crească, în creștere este și numărul celor declarate vindecate și externate din spital. Potrivit datelor oficiale transmise de Prefectura Olt, din totalul celor 130 de persoane confirmate cu Coronavirus de la începutul pandemiei, 86 s-au vindecat, alte 37 fiind în continuare internate. Din păcate, avem și șapte decese din cauza COVID-19, ultimele două persoane încetând din viață în spitale din București și Caracal, doar în ultimele 24 de ore. Toți acești pacienți aveau și alte comorbidități.

În privința persoanelor aflate în izolare la domiciliu, numărul acestora este de 2.639, iar 18 sunt în carantină instituționalizată în centrele special amenajate în județ.

Totodată, sunt 3.299 de olteni care s-au testat pentru depistarea noului Coronavirus, iar 56 dintre probe au fost recoltate în ultima zi.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți