14.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Vreme caniculară în Olt, timp de două zile

- Advertisement -

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au emis marți două avertizări de vreme călduroasă. Fenomenele anunțate de meteorologi până joi sunt caniculă și disconfort termic. Județul Olt se va afla sub incidența unui cod galben de vreme caniculară, care este în vigoare pe parcursul a două zile.

Potrivit ANM, în cursul zilelor de miercuri și joi va fi codul galben care va afecta și județul Olt.

„În cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei și local în Moldova, va fi caniculă, temperaturile maxime vor depăși frecvent 35 de grade Celsius, iar pe arii restrânse miercuri și local joi, se vor situa peste 37 – 38 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități, iar în cursul nopților, care vor fi tropicale, temperatura aerului nu va coborî sub 20 de grade Celsius”, anunță meteorologii.

Sursa citată mai arată că până joi seara este în vigoare și o informare meteorologică de disconfort termic, valabilă de marți, la ora prânzului.

„În intervalul menționat, valorile termice vor continua să crească, astfel încât vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară în regiunile extracarpatice. Se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de peste 33 – 35 de grade Celsius, disconfortul termic va fi ridicat, iar pragul critic de 80 de unități al ITU va fi atins în zonele de câmpie și podiș din sudul și estul țării și local din vest”, precizează ANM.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți