12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Trei morți la Spitalul Slatina. Erau internați pe ATI și aveau Coronavirus

- Advertisement -

O femeie și doi bărbați sunt ultimele trei decese care au fost înregistrate în județul Olt, din cauza virusului SARS-CoV-2. Aceștia erau internați pe Secția Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Slatina și au murit în zilele de marți și miercuri, având și boli asociate.

Primul dintre decese este al unei femei de 71 de ani, din orașul Potcoava, care era internată la Spitalul Slatina din data de 7 iulie, iar pe 18 iulie a fost confirmată cu virusul SARS-CoV-2. Starea de sănătate i s-a înrăutățit, iar în perioada 19 iulie – 4 august a fost transferată pe Secția ATI, unde pe 4 august a murit. Ca și comorbidități avea fibrilație atrială permanentă, insuficiență cardiacă congestivă clasa III NYHA, hipertensiune arterială grad III, accident vascular cerebral ischemic subacut.

Cei doi bărbați, unul de 71 de ani și celălalt de 83 de ani, ambii din comuna Poboru, au murit în data de 5 august.

Primul dintre ei s-a internat la SJU Slatina pe 31 iulie, zi în care a fost depistat cu COVID-19. Tot pe 31 iulie a fost transferat la Secția ATI a unității medicale, unde a decedat șase zile mai târziu. Pe lângă Coronavirus, acesta mai avea și alte boli asociate precum stare septică cu punct de plecare neprecizat, boală renală acută și accident vascular cerebral ischemic. Cel de-al doilea bărbat a ajuns la Spitalul Slatina pe 1 august, fiind internat pe Secția Boli Infecțioase. În aceeași zi, însă, a fost transferat la ATI, pe 2 august fiind confirmat cu virusul SARS-CoV-2. A fost internat pe Terapie Intensivă până pe 5 august când, din păcate, a încetat din viață. Ca și probleme de sănătate acesta mai avea insuficiență cardiacă congestivă și insuficiență mitrală.

Cu aceste ultime trei cazuri, în județul Olt se înregistrează 28 de decese ale unor persoane depistate cu COVID-19, toate acestea suferind însă și de alte probleme medicale.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți