20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

16 cazuri noi de Coronavirus, înregistrate în județ. Bilanțul total a ajuns la 937

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a raportat noi infecții cu virusul SARS-CoV-2 în Olt, iar de la începutul pandemiei am ajuns la un bilanț total de 937. Doar în ultima zi au fost comunicate alte 16 cazuri COVID-19, însă în continuare avem și bolnavi internați în spital, care erau deja pozitivi la noul Coroanvirus, iar la retestare continuă să aibă același rezultat.

Toate cele 16 cazuri noi sunt prin transmitere comunitară, anunță specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt. Iar dintre cele 937 infecții cu virusul în rândul persoanelor din județ, 110 sunt la pacienții încă internați în spital, opt fiind pe Secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă Slatina și Caracal. Mai avem 557 de olteni vindecați, 121 care s-au externat la cerere și 120 care au refuzat internarea și au intrat în izolare la domiciliu.

Din totalul de 937 cazuri de COVID-19, în județul Olt și 29 de persoane diagnosticate cu boala care au decedat, de la începutul pandemiei, însă toate acestea aveau și alte boli asociate. Ultimul deces a fost raportat oficial marți și de autoritățile centrale, fiind cel înregistrat luni dimineață la Spitalul Județean de Urgență Slatina, pe Secția COVID-19 Anestezie și Terapie Intensivă din Corpul Medicală, al femeii de 65 de ani, asistentă medicală la Secția Chirurgie Generală a unității spitalicești. Cadrul medical mai suferea de diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială și hipertiroidism.

Potrivit datelor oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică, distinct de cele 16 infecții cu SARS-CoV-2 nou confirmate, în urma retestării pacienților, internați în spitalele din municipiile Slatina și Caracal, unde sunt tratați cei care au contractat virusul, și care erau deja pozitivi, 26 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți