2.6 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

„Catalogul de furturi”, campanie de prevenire a furturilor din locuințe. Câinele polițist Torro, vedeta activităților

- Advertisement -

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii al Poliţiei Olt, împreună cu poliţiştii de la Poliţia municipiului Slatina, au desfăşurat activităţi preventive în municipiul reședință a județului Olt privind furturile din locuinţe. Câinele polițist Torro i-a însoțit pe oamenii legii și chiar a fost vedeta activităților desfășurate miercuri în cadrul campaniei „Catalogul de furturi”, care urmărește conștientizarea riscurilor la care utilizatorii de internet se expun atunci când publică pe rețelele de socializare imagini cu obiecte de valoare sau căi de acces în locuințele lor.

„Campania de informare și de prevenire «Catalogul de furturi» este iniţiată de Poliția Română, împreună cu agenția de publicitate Mercury 360, proiectul având ca obiectiv prevenirea spargerilor de locuințe, prin informarea utilizatorilor activi în rețelele de socializare cu privire la consecințele publicării de informații și imagini care pot oferi ponturi infractorilor”, a spus Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Poliţiştii olteni, împreună cu câinele Torro care a fost atracția acțiunii de miercuri mai ales în rândul celor mici, au distribuit slătinenilor materiale de informare, cu scopul de a ajuta utilizatorii rețelelor de socializare să prevină furturile din locuințe printr-un comportament responsabil în mediul online.

Care sunt recomandările oamenilor legii

Evitați să faceți publice pe rețelele de socializare imagini cu obiecte de valoare din locuință, configurația acesteia și posibilele căi de acces.

Faceți-vă conturile de pe rețelele de socializare inaccesibile persoanelor necunoscute şi nu dezvăluiți date personale celor pe care îi cunoașteți doar în mediul online.

Nu faceți publică pe Internet plecarea de acasă și rugați vecinii să vă anunțe imediat dacă văd străini în preajma locuinței dumneavoastră. Procedați la fel atunci când ei sunt plecați.

Asigurați uşa cu vizor, încuietori sigure, lanţ de siguranţă şi nu lăsați cheia sub preş sau în cutia cu scrisori.

Nu lăsați bilete în uşă atunci când plecați de acasă; rugați un vecin să ia eventualele facturi, înştiinţări sau materiale promoționale prinse în uşă.

În cazul în care la uşă se prezintă persoane care vând sau cumpără diferite produse, evitați-le și nu le permiteți accesul în locuinţă.

Când părăsiți locuinţa, verificați dacă ați încuiat uşa apartamentului, ferestrele, uşa de la balcon. Închideți bine ferestrele apartamentelor situate la parter, la primul şi ultimul etaj; dotarea cu gratii dă un plus de siguranţă.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți