10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

DGASPC Olt anunță lansarea proiectului „Pași spre viitor”

- Advertisement -

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, în calitate de beneficiar, anunță lansarea proiectului „Pași spre viitor – servicii comunitare integrate pentru viață independentă”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020. Proiectul, a cărui valoare este de peste 4,3 milioane de lei, din care 4,2 milioane de lei sunt fonduri europene, îi are în atenție pe copiii și tinerii care au părăsit sau se pregătesc să părăsească sistemul de protecție de tip rezidențial.

Rădița Piroșca, directorul DGASPC Olt, spune că obiectivul general al proiectului îl constituie creșterea calității serviciilor de sprijin pentru integrarea socio-profesională și comunitară a copiilor și tinerilor proveniți din sistemul de protecție a copilului de tip rezidențial, prin dezvoltarea în județ a unui program complex de integrare socio-economică pentru copii și tineri, care au părăsit sau se pregătesc să părăsească sistemul de protecție de tip rezidențial.

Concret, vor fi înființate două noi servicii sociale pentru a sprijini tranziția copiilor și tinerilor proveniți din sistemul de protecție de tip rezidențial la viața în comunitate, respectiv un centru de zi pentru dezvoltarea deprinderilor de viață independentă și o locuință protejată pentru tineri cu dizabilități. „77 de copii și tineri care au părăsit sau urmează să părăsească sistemul de protecție de tip rezidențial vor beneficia de servicii pentru dezvoltarea deprinderilor de viață independent. Șase tineri cu dizabilități vor beneficia de servicii în cadrul locuinței protejate înființate prin proiect. De asemenea, 60 de copii și tineri care au părăsit sau vor părăsi sistemul de protecție de tip rezidențial vor beneficia de servicii personalizate de consiliere, orientare și mediere pe piața muncii și de formare profesională, iar 48 de tineri vor beneficia de sprijin financiar pentru asigurarea unei locuințe, respective plata chiriei și a utilităților pe o perioadă de maximum doi ani”, a declarat directorul Direcției de Protecței a Copilului.

Sursa citată a mai spus că se va realiza și o campanie pentru promovarea egalității de șanse și nediscriminare, proiectul implementat de DGASPC Olt derulându-se pe o perioadă de trei ani, respectiv din august 2020 și până în luna iulie a anului 2023.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți