Ședință de urgență la Guvern. Surse: Limitarea circulației pe timp de noapte în Capitală și masca obligatorie în toate județele

Premierul Ludovic Orban a convocat miercuri seara o ședință operativă la Guvern pe situația pandemiei de coronavirus de la noi din țară, după noul bilanț record raportat de Grupul de Comunicare Strategică. 

ACTUALIZARE. Surse guvernamentale spun că în cadrul ședinței de urgență de la Guvern autoritățile discută inclusiv varianta de limitare a circulației pe timp de noapte în Capitală, precum și de purtarea măștii în toată țara, indiferent de rata de incidență sau de scenariile în care se încadrează fiecare județ în parte. 

La ședință au participat reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne, Departamentul pentru Situații de Urgență și MApN.

De la Ministerul Sănătății au fost prezenți cei doi secretari de stat, Andrei Baciu și Nicolae Dragoș Garofil, întrucât ministrul Nelu Tataru este încă în vizită de lucru în județul Salaj, la Zalău, acolo unde mai multe localități ar urma să intre în carantină. 

Ludovic Orban a revenit în București în cursul zilei de miercuri, după o vizită în Israel și Palestina. 

Record de cazuri noi de Covid-19, cele mai multe decese și peste 1.000 de pacienți la ATI

În ultimele 24 de ore au fost raportate 8.651 de cazuri noi de COVID-19, un record al infecțiilor cu coronavirus de la începutul pandemiei. Alți 146 de români au murit după ce s-au infectat cu virusul Sars-Cov-2, în timp ce la ATI sunt internați 1.001 de pacienți COVID, cel mai mare număr de pacienți în stare gravă.

Sursa: digi24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<