19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

Tichete de masă caldă pentru peste 12.000 de vârstnici și persoane defavorizate din Olt. Majoritatea sunt din mediul rural

- Advertisement -

Pandemia de Coronavirus, dar și sezonul rece care, încet, încet, își intră în drepturi, cresc gradul de vulnerabilitate a persoanelor defavorizate, iar programele guvernamentale care se derulează la ora actuală au menirea de a veni în sprijinul lor prin abordarea unor măsuri sociale. Unul dintre acestea este cel derulat de Ministerul Fondurilor Europene și finanțat prin Programul Operațional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, prin care Guvernul României vine în sprijinul categoriilor de persoane cele mai defavorizate, prin acordarea de tichete sociale pe suport electronic pentru asigurarea de masă caldă. Prefectura Olt anunță că acest program a ajuns și la noi în județ, numărul beneficiarilor de astfel de tichete fiind de peste 12.000, cei mai mulți provenind din mediul rural.

Prefectura Olt a început de marți, 17 noiembrie, repartizarea tichetelor sociale pe suport electronic către reprezentanții fiecărei unități administrativ-teritoriale din județul Olt, urmând ca aceastea să fie distribuite destinatarilor finali, respectiv vârstnicii și persoanele defavorizate.

Sunt 12.013 tichete de masă caldă care ajung la beneficiari, din mediul urban fiind 1.181, iar din cel rural 10.832, și vor fi distribuite sub formă de carduri, suma acordată lunar fiind de 180 lei, iar prima alimentare urmând să se facă în cursul lunii decembrie 2020, retroactiv pentru patru luni. „Tichetele sociale vor fi însoțite de informațiile necesare privind lista unităților afiliate care servesc masa caldă pe raza teritorială unde beneficiarii își au domiciliu sau reședința. În contextul epidemiologic actual, generat de pandemia COVID-19, distribuirea mesei calde se va desfășura conform reglementărilor legale în vigoare privind măsurile adoptate în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2”, a declarat Andreea Asan, șefa Cancelariei Prefecturii Olt.

Sursa citată mai arată că destinatarii finali ai tichetelor de masă caldă sunt persoanele care au împlinit vârsta de 75 de ani sau au peste această vârstă, care beneficiază de indemnizația socială pentru pensionari sau alte drepturi prin legi cu caracter special, plătite prin case teritoriale de pensii, cu venituri sub 800 lei, respectiv 11.885 persoane, și persoane sau familii fără adăpost, inclusiv persoanele sau familiile care au fost evacuate și familiile cu copii care nu au domiciliul stabil, mai ales cele monoparentale, respectiv 128 persoane.

„În cazul beneficiarilor nedeplasabili, autoritățile administrației publice locale, inclusiv prin serviciile publice de asistență socială, au obligația de a asigura serviciul de transport al mesei calde la domiciliul acestora”, a conchis reprezentantul instituției Guvernului în teritoriu.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți