3.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Marius Oprescu, despre vaccinul anti-COVID: „Sunt convins că până în primăvară nu vom primi acest vaccin”

- Advertisement -

Chiar dacă vaccinul împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2 nu a ajuns încă în țară, la nivel național autoritățile deja vorbesc despre o eventuală începere a campaniei de vaccinare anti-COVID și găsirea unor spații pentru desfășurarea acesteia. Și la nivelul județului Olt au existat deja discuții pe această temă, unele spații care aparțin Consiliului Județean Olt și Spitalului Județean de Urgență Slatina urmând a fi transformate în centre de vaccinare. Însă, Marius Oprescu, președintele CJ, este convins că „până în primăvară nu vom primi acest vaccin”, demersurile făcute timpuriu de adversarii politici fiind legate de campania electorală desfășurată de aceștia.

Cătălin FIRCOIU

Oprescu spune că despre campania de vaccinare se va ocupa Prefectura, împreună cu specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt.

„De acest demers se ocupă Prefectura Olt, împreună cu DSP-ul, noi am răspuns prezenți prin a pune la dispoziție o serie de spații care aparțin Consiliului Județean și Spitalului Județean de Urgență Slatina, pentru a fi stabilite ca centre de vaccinare. Până în momentul de față, așa cum v-am spus și în trecut, știți părerea mea, întâi să vedem vaccinul, vedeți că sunt țări care au început să-l primească , în România încă nu se întrevede acest lucru. În continuare cred că aceste demersuri făcute timpuriu au fost legate de campania electorală pe care au avut-o. Sunt convins că până în primăvară nu vom primi acest vaccin”, a spus președintele CJ și președintele PSD Olt.

Activitate suspendată temporar pe o secție a SJU Slatina, medicamente lipsă

Cum unii medici infecționiști au fost confirmați cu noul Coronavirus, Marius Oprescu a vorbit și despre măsura luată cu una dintre secțiile Spitalului Slatina, aceea de a suspenda activitatea temporar, medicii de aici fiind detașați pe secția principală COVID, dar și despre medicamentele necesare vindecării pacienților infectați cu SARS-CoV-2 care lipsesc cu desăvârșire din spitale și acum.

„În ultimele zile am avut o problemă și prin confirmarea unor doctori de la Infecțioase cu COVID, am suspendat temporar activitatea secției pentru pacienții cu simptome ușoare în urma infecției cu virusul SARS-CoV-2 pe care o aveam pe Drăgănești, mutând acei doctori să ajute în secția principală de COVID. Suntem în aceeași situație cu medicamentele, ele vin foarte rar, sunt zile în care lipsesc cu desăvârșirea principalele medicamente, aceleași de care am vorbit de fiecare dată, Remdesivir și Tocilizumab. Așa cum spuneam și la momentul respectiv, noi am comandat, pentru că ni s-a dat voie să comandăm un medicament care ne ajută, este adevărat că substanța activă este mult mai puțină decât în Tocilizumab, dar avem acel medicament și încercăm să facem față cu el”, a conchis președintele Consiliului Județean Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți