10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

1.660 de olteni, vaccinați anti COVID-19 în centrele din județ. 170 de doze s-au administrat sâmbătă

- Advertisement -

Etapa I de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 este în plină desfășurare în județul Olt, în cea de-a șasea zi a campaniei fiind imunizate alte 170 de persoane. Astfel, de la începutul săptămânii și până sâmbătă au fost vaccinate anti COVID-19 peste 1.600 de persoane.

Dintre cele 170 de imunizări din data de 9 ianuarie, cele mai multe au fost realizate la Spitalul Județean de Urgență Slatina – 105, urmat de centrul de vaccinare împotriva noului Coronavirus de la Spitalul Municipal Caracal – 55 și Spitalul Orășenesc Corabia – 10, în timp ce la centrul de la Spitalul Orășenesc Balș nu s-a efectuat nicio imunizare.

În total, de la începutul campaniei în județul Olt, 1.660 de persoane au fost imunizate anti COVID-19, sâmbătă nefiind înregistrată nicio reacție adversă. „Numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19, începând cu data de 4 ianuarie, prima administrare, este de 1.660. Numărul total de reacții adverse de la începutul campaniei de imunizare este de cinci. Menționăm că vaccinarea anti COVID-19 este gratuită, voluntară și necondiționată”, a declarat Gabriela Gogiu, asistentă în cadrul Direcției de Sănătate Publică Olt.

Până acum, la nivelul județului au ajuns 2.600 de doze de vaccin împotriva noului Coronavirus, acestea fiind distribuite celor patru centre funcționale, respectiv cele de la spitalele din Slatina, Caracal, Balș și Corabia. Pentru vaccinarea întregii populații din Olt au fost identificate și amenajate sau sunt în curs de amenajare nouă centre, trei fiind în Slatina, două în Caracal și câte unul în Balș, Corabia, Drăgănești Olt, Scornicești.

Imunizarea se realizează în trei mari etape, fiind vorba de tot atâtea categorii: etapa I – persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social-sistem public și privat; etapa II – populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale; etapa III – populația generală.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți