15.2 C
Slatina
miercuri,8 mai,2024

Ultimele Articole

63 de cazuri noi de Coronavirus, înregistrate în județul Olt

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a raportat în ultima zi a săptămânii încă 63 de infecții noi cu virusul COVID-19 în Olt, iar de la începutul pandemiei s-a ajuns la un bilanț total de 9.909. S-au înregistrat şi bolnavi internați în spital, care erau deja pozitivi la virusul SARS-CoV-2, iar la retestare au avut același rezultat. Oficialii de la Centru anunță că în județ au fost și decese, însă reprezentanții Direcției de Sănătate Publică infirmă acest aspect, spunând că rămânem cu același număr de 222 de morți din cauza noului Coronavirus.  În privința ratei de infectare cu COVID, aceasta rămâne scăzută în județul Olt, situându-se în continuare sub un caz la 1.000 de persoane.

Potrivit datelor oficialilor, distinct de cele 63 de cazuri nou confirmate, în urma retestării pacienților internați în unitățile medicale oltene, unde sunt tratați cei care au contractat virusul, și care erau deja pozitivi, 12 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Dintre cele 9.909 persoane diagnosticate cu COVID-19, în județul Olt sunt 222 care au încetat din viață din cauza acestei boli de la începutul pandemiei, însă majoritatea acestora aveau și alte probleme de sănătate grave.

Rata de incidență a cazurilor de Coronavirus la mia de locuitori, cumulată în ultimele 14 zile, este duminică de 0,83 în Olt, acesta fiind unul dintre cele 12 județe din România care se află în scenariul verde.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți