10.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

O anexă folosită drept locuință, distrusă într-un incendiu la Corbu. Proprietarul a ajuns la spital

- Advertisement -

Acoperișul unei anexe gospodărești, folosită ca locuință și bunurile din aceasta, au fost distruse în urma unui incendiu puternic care a izbucnit, vineri după-amiază, în comuna Corbu. Proprietarul, un bătrân de 75 de ani, a avut nevoie de îngrijiri medicale după evenimentul neplăcut și a fost transportat la spital, pompierii stabilind că focul ar fi izbucnit din cauza unui coș de fum neizolat corespunzător.

Pompierii Stației Scornicești, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, în sprijinul cărora au venit și pompierii Serviciului Privat pentru Situații de Urgență OMV Petrom, cu o autospecială de stingere, au intervenit pentru a stinge focul.

Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, a declarat că la sosirea echiapjelor de salvatori incendiul se manifesta la acoperișul anexei și la bunurile din interior, cu posibilități de propagare la casa aflată în continuarea anexei.

„Proprietarul locuinței, în vârstă de 75 de ani, conștient și cooperant, cu o plagă de aproximativ cinci centimetri la membrul superior drept, a fost asistat de echipajul SMURD și transportat la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina. Localizarea rapidă a incendiului a redus semnificativ pagubele, locuința fiind salvată în totalitate.  Intervenția pompierilor a durat aproximativ două ore și jumătate”, a spus reprezentantul ISU.

Totuși, în incendiu au ars acoperișul anexei, pe o suprafață de aproximativ 110 metri pătrați, electronice, electrocasnice, mobilier, aproape 500 de kilograme de cereale și un metru cub de material lemnos. În urma cercetărilor efectuate, pompierii au stabilit ca și cauză probabilă a izbucnirii incendiului coșul de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile.

Salvatorii ISU reamintesc încă odată locuitorilor județului Olt principalele măsuri de prevenire a incendiilor produse din cauza coșurilor de fum defecte, deteriorate sau neizolate corespunzător:

– coşurile de fum se vor curăţa, verifica și repara, dacă este cazul, în mod obligatoriu înaintea sezonului rece;

– în podurile clădirilor, coşurile se vor tencui pe interior şi pe exterior şi se vor da cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere;

– coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți