Numărul oltenilor imunizați împotriva noului Coronavirus se apropie de 6.000

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt transmit că de la debutul campaniei de vaccinare anti COVID-19 și până în prezent, în județul Olt s-au repartizat 6.914 doze din serul imunologic, toate acestea fiind distribuite centrelor de vaccinare. Numărul oltenilor care s-au imunizat din data de 4 ianuarie se apropie de 6.000, dintre aceștia peste 2.400 fiind în etapa a doua, iar numărul celor programați a se vaccina împotriva noului Coronavirus până la sfârșitul lunii martie este de peste 25.500.

„Sunt 5.864 de persoane imunizate anti COVID-19, din care 2.428 s-au vaccinat în etapa a doua. Totodată, numărul de programări pentru vaccinarea împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2, începând cu data de 18 ianuarie și până pe 31 martie, a ajuns la 25.524, atât pentru etapa I, cât și pentru etapa a II-a de vaccinare”, spun reprezentanții DSP Olt.

La această dată, în județ se desfășoară procesul de vaccinare împotriva Coronavirusului pentru personalul prevăzut în etapa I de vaccinare, din domeniile sănătății și social – sistem public și privat, dar și etapa a II-a care include populația la risc, reprezentată de: adulți cu vârsta peste 65 de ani; persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate; lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale.

Cele două etape au loc în 12 centre de imunizare, iar în Olt urmează a se derula și etapa a III-a, în cadrul căreia populația generală va fi vaccinată anti COVID-19.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<