Absolvenții cursurilor liceale din județul Olt, cu diplomă de Bacalaureat și care vor să devină polițiști de frontieră, sunt anunțați de Poliția de Frontieră Română că în această lună încep înscrierile la concursurile de admitere organizate de Ministerul Afacerilor Interne la nivelul mai multor instituţii de învăţământ postliceale din subordine, pentru sesiunea 2021. Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră ,,Avram Iancu” din Oradea este instituţia de învăţământ care pregăteşte agenţi de poliţie de frontieră și pune la dispoziţie viitorilor oameni ai legii nu mai puțin de 220 de locuri, dintre care 200 sunt pentru Poliția de Frontieră Română, zece pentru Inspectoratul General de Imigrări și zece pentru Direcția Generală de Pașapoarte.
Potrivit unui comunicat de presă remis de Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Olt, organizarea și desfăşurarea concursului de admitere pentru locurile destinate polițiștilor de frontieră se va derula după un calendar bine stabilit. Conform acestuia, candidații din județ pot fi recrutați la structura de secretariat a Poliției de Frontieră Olt, cu sediul în orașul Corabia.
„Recrutarea în vederea participării la concursul de admitere se realizează, în raport de domiciliul înscris în cartea de identitate a candidatului, astfel: Biroul Resurse Umane al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu (strada Mircea cel Bătrân, nr. 36, Giurgiu, telefon 0246/213.640, interior 26.061 și 26.063), pentru candidații domiciliați pe raza județului Giurgiu; structurile de Secretariat din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Teleorman (șoseaua Portului nr. 3, Turnu Măgurele, telefon 0247/411.563, interior 26.184), Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Olt (strada Carpați, nr. 105, Corabia, telefon 0249/564.555, interior 26.164) și Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Călărași (strada Dr. Lucian Popescu, nr. 2, Oltenița, telefon 0242/515.798, interior 26.028), pentru candidații domiciliați în județele Teleorman, Olt, Călărași și Ialomița; structura de Pregătire a Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Dolj (strada Traian, nr. 33, Calafat, telefon 0251/333.005, interior 26.026), pentru candidații domiciliați în județul Dolj”, se precizează în comunicat.
Perioada de depunere a cererilor de înscriere este 15 – 28 februarie 2021, iar depunerea documentelor pentru constituirea dosarului de recrutare se realizează până la data de 10 martie. Evaluarea psihologica a candidaţilor va avea loc în conformitate cu dispoziţiile Centrului de Psihologie al MAI, detaliile de natură organizatorică urmând a fi postate în timp util. Susținerea probei de evaluare a performanței fizice are loc în perioada 18 – 24 martie în centrele zonale de selecție pentru toţi candidaţii care s-au înscris la unităţile de învățământ subordonate MAI, indiferent de profilul sau specializarea pentru care au optat, potrivit arondării, astfel: Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” – pentru candidații din județele Călărași, Giurgiu, Ialomița și Teleorman; Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani – pentru candidații din județele Dolj și Olt.
Informaţii despre traseul aplicativ pentru specializările poliție, poliție de frontieră și jandarmerie pentru evaluarea performanţei fizice a candidaţilor se regăsesc pe https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/.
Susţinerea probelor de verificare a cunoştinţelor va avea loc în data de 27 martie 2021 la unităţile de recrutare, subiectele de concurs fiind unice pentru toate unitățile de învățământ din cadrul MAI. După stabilirea listelor cu candidaţii care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, unitățile de învățământ transmit unităților de recrutare, în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la proba de verificare a cunoștințelor, candidații care urmează să susțină examinarea medicală. Aceasta va avea loc în perioada 29 martie – 16 aprilie.
Sunt declarați admiși candidații care au fost declarați apt medical, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, iar rezultatele finale ale admiterii sunt aduse la cunoștința candidaților prin afișare pe site-ul oficial al unității de învățământ a Poliției de Frontieră Române, Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră ,,Avram Iancu” Oradea, până la data de 17 aprilie 2021.
Detalii suplimentare cu privire la această sesiune de admitere se regăsesc pe site-ul Poliţiei de Frontieră Române – https://www.politiadefrontiera.ro, sectiunea Despre noi/Instituții de învățământ şi pe cel al Școlii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu„ Oradea, arma Poliție de Frontieră – http://www.avramiancu.ro/. Totodată, pentru eventuale informaţii suplimentare de natura organizatorică referitoare la recrutare, candidaţii se pot adresa Serviciilor Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Călărași, Teleorman, Olt și Dolj în funcţie de domiciliul/reședința înscris/ă în cartea de identitate, precum și Biroul Resurse Umane al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu – strada Mircea cel Bătrân, nr. 36, Giurgiu, telefon 0246/213.640, interior 26.061 și 26.063.