22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Când ar putea fi organizat primul eveniment de anvergură la Slatina, după ce măsurile încep să se relaxeze

- Advertisement -

15 mai este ziua în care mai multe măsuri se relaxează, având în vedere că incidența cazurilor COVID a scăzut în întreaga țară, iar printre acestea se numără ridicarea restricțiilor de pe timpul nopții, dar și eliminarea portului măștii de protecție în aer liber, cu câteva excepții – zone aglomerate precum târguri, piețe sau stațiile pentru transportul în comun. Totodată, autoritățile din mai multe zone ale țării iau în calcul și organizarea unor evenimente de anvergură. Prezent la inaugurarea centrului de vaccinare împotriva noului Coronavirus, de tip drive-trough, în Parcul Tineretului din Slatina, primarul Emil Moț a declarat că la noi în municipiu nu poate fi vorba, deocamdată, despre așa ceva. Cel mai probabil, în urbea de pe malul Oltului, se va desfășura o manifestare de acest gen în toamnă, respectiv Festivalul „Oltenii și… Restul Lumii”.

Edilul a transmis că atunci când au fost distribuiți banii din bugetul local, nu s-au luat în calcul alocarea unor astfel de sume și pentru astfel de evenimente, însă în funcție de cum se va vaccina populația din Slatina urmează a fi efectuată o rectificare bugetară, care va avea loc în iulie, și vor fi date sume de bani și pentru organizarea acestora.   

„Noi, când am construit bugetul, nu am luat nimic în calcul până în toamnă, nu vrem să riscăm. În funcție de gradul de vaccinare, atunci când facem rectificarea în iulie, putem să bugetăm. Primul eveniment pe care l-am luat în calcul este «Oltenii și… Restul Lumii», eveniment de marcă pentru noi, este bugetat. În cazul în care vaccinarea merge bine în Slatina, eu zic că la finalul lunii septembrie o să facem primul eveniment. Din păcate, până atunci nu am luat în calcul nimic, pentru că nu știm cum va decurge vaccinarea. Fără vaccinare nu putem face apropiere socială. Jumătate din populație activă a Slatinei ar trebui să se vaccineze, atunci putem să facem și evenimente de gen”, a spus primarul Emil Moț.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți