10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Se reiau intervențiile chirurgicale pe Secția Oftalmologie a Spitalului Slatina. Momentan operațiile de cataractă și injecțiile intravitreene

- Advertisement -

Din  luna iulie a acestui an, după o lună perioadă în care au fost sistate din cauza pandemiei de Coronavirus, pe Secția Oftalmologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina se vor relua operațiile de cataractă, dar și injecțiile intravitreene.

Anunțul a fost făcut de conducerea unității sanitare, având în vedere evoluția favorabilă a situației epidemiologice atât la nivel național, cât și la nivel județean, precum și necesitatea de a reveni la furnizarea de servicii medicale, cel puțin la nivelul celor prestate anterior declanșării pandemiei cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit managerului Angela Nicolae, mai întâi se reia activitatea chirurgicală programată doar pentru cele două tipuri de intervenții, dar și diagnosticarea pacienților care este efectuată cu aparatură de ultimă generație existentă pe Secția Oftalmologie.

„Echipa managerială a Spitalului Județean de Urgență Slatina anunță că începând cu luna iulie 2021, în cadrul Secției Oftalmologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina, se reia activitatea chirurgicală programată, pentru început fiind abordate chirurgia cataractei și  injecțiile intravitreene. De asemenea, se va putea efectua diagnosticarea, urmărirea și tratarea, după caz, a glaucomului, degenerescenței maculare legate de vârstă și a retinopatiei diabetice, cu ajutorul aparaturii moderne prezente la nivelul secției: tomograf retinian, laser YAG, laser Argon, câmp vizual etc.”, a declarat Angela Nicolae, directorul Spitalului Slatina.

Sursa citată mai spune că oltenii, inițial, trebuie să-și facă o programare pentru a fi operați sau a face injecțiile intravitreene, având în vedere că adresabilitatea este mare. „Dată fiind adresabilitatea mare, pacienții care doresc să acceseze serviciile medicale de înaltă performanță în specialitatea oftalmologie, sunt rugați să facă în prealabil un consult pe bază de programare în Ambulatoriul de specialitate integrat spitalului”, a adăugat managerul unității sanitare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți