11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Județul Olt, sub cod portocaliu de căldură și disconfort până duminică

- Advertisement -

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au actualizat din nou avertizările meteorologice, iar județul Olt se va afla sub incidența unui cod portocaliu de val de căldură persistent și disconfort termic deosebit de  accentuat până în prima zi a lunii august.

Canicula își face simțită prezența încă de vineri, temperaturile maxime din termometre ajungând până la 40 de grade Celsius.

„Pe parcursul zilelor de vineri, sâmbătă și duminică – 30, 31 iulie și 1 august, în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov, Municipiul București și în sudul județului Caraș Severin, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 37 şi 40 de grade”, anunță meteorologii.

ANM mai transmite că valul de căldură va persista și în prima parte a săptămânii viitoare în regiunile sudice și sud-estice, unde disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți