9.1 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Amenajare în stil industrial: 5 idei pentru un apartament la bloc

- Advertisement -

Stilul industrial de amenajare interioară a captat interesul multor beneficiari, drept pentru care este implementat în din ce în ce mai des în locuințe. Dacă în cazul caselor pe pământ implementarea acestui stil este facilă, în cazul apartamentelor este nevoie de câteva aspecte speciale. Iată câteva idei de amenajare în stil industriale în apartamente de bloc, pe care le poți implementa fără efort. 

Amenajează holul cu limestone

Unul dintre aspectele principale care țin de amenajarea în stil industrial este acela că materialele folosite sunt foarte apropiate de o imagine rudimentară a construcțiilor. Din acest motiv, piatra naturală este o alegere perfectă, iar limestone, o piatră sedimentară calcaroasă, te poate ajuta să conferi holului tău exact decorul de care are acesta nevoie pentru un aspect industrial. 

Limestone poate fi folosit pentru a decora majoritatea zonelor locuinței, iar bucătăria este un spațiu perfect. Multe persoane aleg acest tip de piatră naturală pentru întreținerea facilă și pentru aspectul deosebit, natural și complex pe care îl are.

Cărămida merge la fix în living

Cărămida este unul dintre cele mai des folosite materiale pentru amenajări în stil industrial, așa că opțiunile sunt nelimitate. Mai mult, poate completa cu succes orice tip de cameră, indiferent de dimensiune, poziționare sau tip. 

Cărămida poate fi poziționată pe un perete sau pe toți, iar pentru fixarea ei poți folosi un mortar special care să garanteze calitatea finisajului. De asemenea, peretele nu trebuie să fie complet acoperit, ci poți opta pentru amenajări cu forme neregulate, care să facă o trecere subtilă de la cărămidă către zona de tencuială.

Amenajează casa cu mobilier metalic

Stilul industrial implică destul de mult folosirea elementelor metalice. Din fericire, elementele metalice arată foarte bine în orice context, drept pentru care, dacă vrei să integrezi aceste materiale, vei vedea că ele vor putea înfrumuseța spațiul; le poți folosi pentru realizarea dulapurilor sau a cadrelor de pat cât și a bibliotecilor și meselor. 

Rezistența oțelului este un alt avantaj care te va ajuta nu doar să te bucuri de un aspect deosebit al casei, ci și de o durabilitate extremă.

Optează pentru un iluminat special

De cele mai multe ori, detaliile sunt cele care fac diferența, așa că ar trebui să ai în vedere folosirea unor corpuri de iluminat cât mai simpliste, care să aducă foarte mult din imaginea specifică stilului industrial. Corpurile de iluminat de tipul neoanelor sau lămpilor industriale te pot ajuta foarte mult să obții acest efect special industrial. 

Stilul industrial, la nivel de iluminat, pune un foarte mare accent pe iluminarea zonelor pe porțiuni, spre deosebire stilul modern care mizează pe iluminare totală și pe dispunerea luminii pe toate suprafețele. 

Reutilizează elemente din lemn

Uneori, chiar și cele mai nesemnificative lucruri se pot transforma în obiecte care să te ajute să amenajezi în stil industrial. Poți folosi butoaie de lemn pe post de mese sau diferite bănci pe care să le amenajezi discret sub forma unor scaune pentru locuința ta. Avantajul este că nici nu va trebui să depui prea multe efort pentru a recondiționa aceste obiecte; o caracteristică a stilului industrial este tocmai ideea de articole uzate, folosite, dar care aduc un plus de valoare vizuală. 

Stilul industrial poate fi obținut chiar și în cazul apartamentelor de bloc, indiferent de dimensiunile acestora. Este important să alegi cu grijă elementele pe care le folosești în decor, pentru ca acestea să se îmbine cât mai bine, spre a-ți oferi imaginea perfectă a locuinței tale. 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți