10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cum să scapi de stres după o zi obositoare de muncă

- Advertisement -

Ești toată ziua pe drumuri sau ești prins între mailuri și ședințe online, pare că timpul nu mai are răbdare și stresul te ajunge din urmă, așa că seara ajungi acasă obosit și fără chef. Acest scenariu îți este foarte cunoscut și deja te îngrijorează faptul că nu mai poți controla echilibrul dintre muncă și relaxare. Îți prezentăm câteva sfaturi utile ca să schimbi ceva în rutina ta zilnică, începând chiar de mâine.

Relaxează-te prin mișcare: sport, dans, mers pe jos

Mens sana in corpore sano – minte sănătoasă în corp sănătos – nu este doar un binecunoscut dicton latin, ci și un sfat bun de urmat atunci când ești obosit după o zi lungă la serviciu. Crezi că-ți lipsește energia necesară pentru efort fizic, te simți epuizat și nu ți se pare o idee potrivită. Greșit! Tocmai exercițiile ușoare, mișcarea moderată, chiar în pași de dans reprezintă remediul pentru stres și aduc starea de bine atât de mult dorită, pentru că vei reuși să te eliberezi de tensiune, vei uita de grijile de la muncă și te vei bucura de un somn odihnitor.

Petrece timp de calitate împreună cu familia 

Deși îți sunt cei mai dragi oameni, membrii familiei deseori sunt aceia care te văd cel mai puțin, pentru că aveți programe de lucru diferite, uneori ajungi târziu iar cei mici deja dorm, sau pleci devreme în zori și nu mai ai timp să stai cu ei la micul dejun, înainte să plece la școală.

Programează o seară pe săptămână să petreceți împreună câteva ore agreabile, care să te relaxeze și să-ți reamintească ceea ce contează cu adevărat. Alege activități potrivite pentru toată familia, de exemplu jocuri de societate precum Monopoly, rummy sau scrabble, care vor face deliciul copiilor și vor fi prilejul unor întreceri amuzante.

Ascultă în surdină muzica preferată 

O modalitate excelentă de relaxare este muzica, acest elixir sonor care liniștește mintea și trupul, crește nivelul de serotonină, substanță ce ajută la reglarea anxietății și a somnului. Atunci când asculți melodiile preferate, creierul răspunde la stimulii muzicali prin eliberarea de endorfine, denumite și hormonul fericirii, care au ca efect   ameliorarea stării generale a organismului, reducerea stresului și a emoțiilor negative.

Citește o carte bună, cu o cană de ceai alături 

După o zi obositoare de muncă, este recomandat să te relaxezi citind o carte interesantă, ca în vremurile bune când nu stăteai cu ochii în ecranul monitorului, timp de ore întregi. Mirosul de hârtie, liniștea pe care ți-o oferă lectura tihnită și aroma de ceai cald pe care îl savurezi în compania volumului preferat – toate acestea reprezintă un obicei bun pentru momentele în care ai nevoie de odihnă, ca să-ți încarci bateriile pentru o nouă perioadă de lucru intens.

Scrie un jurnal sau un blog despre hobby-urile tale 

Stresul acumulat după o zi lungă la serviciu se resimte mai ales la nivel mental și emoțional. Așa cum mișcarea fizică revigorează trupul, pentru a elibera sufletul de griji și tensiuni începe să scrii un jurnal sau creează un blog unde să notezi gândurile tale și chiar sfaturi și recomandări din domeniile preferate. Hobby-urile pe care le ai pot fi subiecte interesante, și după ceva vreme vei ajunge să ai sute, poate chiar mii de followers, ceea ce îți va crește stima de sine și te va motiva în drumul tău spre succesul profesional și personal.

Alege metoda preferată și încearcă să scapi de stres, pentru a te bucura de orele libere într-un mod plăcut și odihnitor, iar starea ta de sănătate se va ameliora vizibil.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți