14.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Deputatul social-democrat Chesnoiu: „Deblocăm activitatea fermierilor!”

- Advertisement -

Adrian Chesnoiu, deputat PSD de Olt și președinte al Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, anunță că fermierii vor putea realiza construcții pe terenuri extravilane dacă acestea au ca destinație activități agricole, fără a mai fi necesar să le treacă în intravilan.

Chiar marți parlamentarul social-democrat a votat modificarea Legii 50 din anul 1991, autorizând astfel efectuarea de lucrări de construcții pe terenuri extravilane pentru construcțiile cu destinație agricolă: „Astăzi (marți, 16 noiembrie n.r.) am votat în plenul Camerei Deputaților modificarea Legii 50/1991, în sensul autorizării executării lucrărilor de construcții pe terenuri extravilane pentru construcțiile cu destinație agricolă, fără a mai fi necesară realizarea PUZ-ului de trecere în intravilan, o procedură extrem de anevoioasă și costisitoare”.

Deputatul Adrian Chesnoiu mai spune că acesta este primul proiect de lege pe care l-a inițiat în calitate de deputat, alături de colegii săi parlamentari social-democrați din Olt, dar și din ambele grupuri parlamentare ale PSD, la această inițiativă aderând și parlamentarii UDMR, AUR și PNL.

Parlamentarul mai declară că modificarea acestei legi era foarte necesară. „Modificarea legii era mai mult decât necesară: multe construcții agricole fac obiectul unor proiecte de investiții finanțate din fonduri europene nerambursabile, existând pericolul blocării investițiilor în agricultură și neaccesarea acestor fonduri. Practica implementării proiectelor cu finanțare europeană ne-a dovedit cât de birocratice pot fi procedurile. Am reușit astăzi încă un pas important spre debirocratizare. Vor urma și alte măsuri în sprijinul fermierilor români!”, a adăugat deputatul PSD de Olt Adrian Chesnoiu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți