20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

ANM a prelungit Codul galben de caniculă până marți seara. Alte patru județe intră sub avertizarea meteo

- Advertisement -

Meteorologii au prelungit Codul galben de caniculă până marți, la ora 21:00. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării sâmbătă și duminică, iar luni și marți vor fi afectate și județe din regiunile de sud și sud-est. Temperaturile vor ajunge până la 37 de grade Celsius. 

Sâmbătă și duminică (6 și 7 august), valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar local indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, se arată în prognoza actualizată a ANM.

Patru noi județe intră sub avertizarea meteo, față de prognoza precedentă: Vrancea, Galați, Tulcea și Constanța.

Luni și marți (8 și 9 august), valul de căldură se va restrânge spre regiunile sudice și sud-estice. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 18…21 de grade.

harta cod galben canicula
Foto: ANM

De asemenea, sâmbătă și duminică vor fi perioade scurte și pe arii restrânse cu manifestări de instabilitate atmosferică. La începutul săptămânii viitoare, instabilitatea atmosferică se va accentua și se va manifesta pe arii mai extinse în jumătatea de nord-vest a teritoriului.

În Capitală, canicula persistă, iar luni şi marţi (8 şi 9 august) se va intensifica uşor. Disconfortul termic se va menţine ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În general temperaturile maxime vor fi de 34…36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 19…21 de grade.

sursa: Digi24.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți