8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Istoria jocului de Blackjack

- Advertisement -

Blackjack-ul este un joc cu carti foarte popular si jucat frecvent in special in cazinourile din SUA. De-a lungul timpului, o multime de oameni au ales ca metoda de divertisment acest joc, deoarece el este simplu de inteles si foarte captivant.

Desi este un joc extrem de cunoscut, originile lui sunt mai putin stiute. Acesta a suferit numeroase schimbari, inclusiv nume diferite si tehnici variate de joc.

In acest articol iti voi prezenta cateva informatii despre istoria jocului de Blackjack, deoarece acesta a devenit foarte iubit si in cazinourile online din Romania.

Ce este jocul de Blackjack?

Blackjack-ul este un joc de noroc unde jucatorii concureaza impotriva unui dealer al cazinoului. In cadrul acestuia, jucatorilor li se inmaneaza cate doua carti, iar dealerul primeste o carte cu fata in sus si una cu fata in jos.

Scopul jocului este obtinerea celei mai mari maini posibile, dar fara a trece peste valoarea 21. Blackjack-ul este jucat cu pachete a cate 52 de carti, fiind un joc ce combina norocul, strategia si inspiratia.

Blackjack online in Romania

Desi in Romania Blackjack-ul nu este un joc de noroc la fel de popular precum pariurile sportive, pacanelele sau ruleta, de exemplu, totusi el atrage in jurul sau suficienti pasionati. Acest lucru este demonstrat prin faptul ca majoritatea cazinourilor au adaugat jocul de Blackjack in oferta lor.

In ziua de astazi, romanii care vor sa se distreze la Blackjack au la dispozitie zeci de platforme cu licenta in cadrul carora pot juca legal si in deplina siguranta.

Una dintre cele mai bune alegeri o reprezinta site-ul Mr Bit, acolo unde vei gasi multe mese de Blackjack, iar in cadrul unora dintre ele jocul este organizat chiar de dealeri live, astfel ca te poti simti ca intr-un cazino real.

De asemenea, uneori ai ocazia sa incasezi la Mr Bit bonus fara depunere, cu ajutorul caruia sa te distrezi gratuit la Blackjack sau alte jocuri de noroc preferate.

Blackjack – cum a aparut si cum a evoluat in timp

Originea Blackjack-ului este un subiect destul de discutat in zilele noastre, deoarece nu exista un consens clar cu privire la inceputurile acestuia. Majoritatea sustin ideea ca acesta a aparut in cazinourile franceze in jurul anului 1700.

Initial era cunoscut sub numele de “Vingt-et-Un”, echivalentul francez al numarului 21. Unii spun ca acesta a fost inspirat din jocurile de carti “Chemin de Fer” si “French Ferme”, care erau foarte populare in acea perioada.

Alte surse relateaza faptul ca Blackjack-ul ar fi o inventie a romanilor. Acestia adorau ideea de joc de noroc, motiv pentru care obisnuiau sa joace folosind blocuri de lemn pentru a reprezenta numerele.

Blackjack-ul ar putea fi derivat insa si din alte jocuri, cum ar fi: “Trente-et-Un”, “Sette e Mezzo” si “Quinze”:

  • Trente-et-Un – este un joc de carti spaniol, in care jucatorul trebuie sa obtina un scor cat mai apropiat de 31 de puncte. Se crede despre acesta ca ar fi un precursor al lui “Vingt-et-Un”, deoarece a fost prima data mentionat in 1440. Este mai putin cunoscut decat 21, dar tinde a fi jucat chiar si in zilele noastre
  • Sette e Mezzo – denumit si “Seven and a Half”, este un joc de carti italian care are la baza un pachet de 40 de carti. Acestea valoreaza doar jumatate de punct, iar cartile de 8, 9, 10 sunt indepartate
  • Quinze franceze – inainte de aparitia jocului ”Vingt-et-Un”, francezii se distrau jucandu-se ”Quinze”, care are ca scop atingerea numarului 15. Initial acest joc avea la baza un pachet de 40 de carti, iar ulterior acesta a ajuns sa contina un numar clasic de 52 de carti

Se crede ca aceste jocuri sunt mult mai vechi decat ”Vingt-et-Un”, deoarece provin din secolele 15 si 16.

Blackjack-ul in America

Initial, Blackjack-ul a fost raspandit pe teritoriul Americii de Nord cu ajutorul colonistilor francezi, urmand ca mai tarziu el sa fie jucat pe intregul continent. Regulile jocului de pe atunci nu erau intocmai ca cele de astazi, urmand ca acestea sa evolueze pe parcurs.

In acea perioada circula pe buzele tuturor o poveste despre Eleanor Dumont. Acesta avea origine franceza, dar a emigrat in America unde avea sa devina un dealer foarte bun, motiv pentru care a reusit sa-si deschida o sala de jocuri de noroc in California, sub numele de ”Vingt-et-Un”. Astfel, foarte multi oameni treceau pragul cazinoului doar pentru a juca cu aceasta, deoarece era considerata un dealer de mare succes.

Blackjack-ul in mediul online

Blackjack-ul a evoluat de-a lungul timpului, iar in zilele noastre a atins apogeul, datorita dezvoltarii uluitoare a internetului. Acest joc este regasit acum pe aproape toate platformele online de gambling. Mai mult de atat, unele cazinouri live (online) ofera jocuri de Blackjack cu dealeri reali.

Jocul de Blackjack in mediul online nu a fost perfect de la bun inceput, deoarece nici tehnologia nu era atat de avansata. Acum insa, experienta de joc este fantastica, iar pasionatii pot avea parte de o experienta inedita chiar din confortul de acasa.

Interesant este faptul ca o noua versiune de joc circula acum printre jucatori si anume Blackjack Party. Acest tip de joc include doi dealeri: unul imparte cartile, iar celalalt interactioneaza si distreaza jucatorii. Mai mult de atat, exista si un chat in care poti discuta cu ceilalti jucatori.

Asadar, ti-am prezentat cateva informatii interesante despre istoria jocului de Blackjack. Indiferent de originea sa reala, acesta s-a remarcat prin modul captivant de joc pe care il propune. Te poti distra si tu acum la Blackjack online facandu-ti cont pe un site licentiat ONJN, unde vei avea parte de o experienta de joc fantastica.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți