5.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Bărbat din Strejești, diagnosticat cu botulism, mort la Spitalul Slatina

- Advertisement -

Diagnosticat cu botulism, un bărbat, în vârstă de 58 de ani, din comuna Strejești, și-a pierdut viața săptămâna aceasta. Olteanul era internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, decesul acestuia fiind înregistrat în data de 21 septembrie. Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt spun că bărbatul ar fi mâncat o conservă de pește pe care și-a preparat-o chiar de el, medicul legist ce i-a făcut autopsia fiind cel care i-a pus diagnosticul de botulism.

DSP Olt a fost înștiințat joi că olteanul a murit, în familia acestuia nemaifiind alte probleme.

„Bărbatul avea 58 de ani, din mediul rural, dar nu aveam toate rezultatele. Diagnosticul de deces stabilit de medicul care i-a făcut autopsia a fost stopul cardio-respirator, cu toxină botulinică. Noi am fost informați joi, în jurul prânzului, că ar fi murit. Nu mai sunt probleme în familia acestuia. Ancheta este în curs, nu am trimis câteva probe. Ar fi vorba de o conservă de pește ce era făcută de el, nu cumpărată din comerț”, au declarat reprezentanții DSP.

Botulismul este o toxiinfecție alimentară severă cauzată de o neurotoxină de origine bacteriană, care determină paralizia progresivă a mușchilor, cu apariția insuficienței respiratorii acute.

În județ se pare că a mai fost un caz confirmat cu botulism în urmă cu cinci – șase ani, mai spun specialiștii DSP Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți