14.1 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Marius Oprescu, președintele CJ Olt, despre facturile la utilități pe perioada iernii: „La Spitalul Slatina firma care avea contractul de gaze a renunțat”

- Advertisement -

Iarna care vine va fi una în care facturile de energie electrică și gaze naturale vor fi mult mai mari față de sezonul rece trecut nu doar pentru consumatorii casnici, ci și pentru instituțiile publice. Una dintre aceste instituții este și Consiliul Județean Olt, care mai are în subordine și alte instituții, iar Marius Oprescu, președintele CJ, vrea ca valorile facturilor la utilități să se încadreze în sumele estimate, iar banii să ajungă pentru plata acestora pe tot parcursul iernii 2022 – 2023.

Estimările bugetelor sunt greu de făcut spune Oprescu, având în vedere că prețul la curent sau gaze se modifică aproape zilnic. Ba, mai mult, furnizorul de gaze de la Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde CJ Olt este ordonator de credite, a trimis celei mai importante instituții adminiatrative din județ o notificare prin care a anunțat că renunță la contract. În condițiile date, gazul va fi achiziționat de pe piața utilizatorilor de ultimă instanță.

Și cum se anunță a face economii de pe toate părțile, președintele CJ Olt a recunoscut că primarii unor localități au decis să mai stingă lumina pe timpul nopții.

„În județul Olt sunt localități care au hotărât să lase iluminatul public o perioadă seara, apoi, peste noapte, de la o anumită oră, să oprească iluminatul și să-i dea drumul spre dimineață, spre ora 05:00. La instituțiile din subordine, vorbim de Spitalul Județean Slatina, Spitalul Schitu și DGASPC, nu ai cum să întrerupi curentul peste noapte. Nu știm cu cât ne vor crește cheltuielile. Chiar și ordonanța ce trebuia să intre în vigoare de la 1 octombrie va suferi modificări și, atunci, nu aș putea să spun exact. Noi încercăm să facem față, suntem pregătiți, avem banii pentru finanțarea facturilor de utilități, încercăm să ne încadrăm și să trecem iarna. În momentul de față, spitalelor li se plafonează doar 85% din consum, 15% – este destul de mult să plătești la prețul pieței, neștiind cum evoluează piața la acest moment. Ce să estimezi, când nu știi care va fi prețul!? Firmele renunță la contracte, la Spitalul Slatina firma care avea contractul de gaze a renunțat. Ne-a notificat că renunță la contract că nu poate să-l ducă mai departe. Încercăm să intrăm pe piața utilizatorilor de ultimă instanță”, a declarat Marius Oprescu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți