13.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Grevă de avertisment. Angajații Serviciului de Probațiune de la Tribunalul Olt nu vor lucra timp de două ore, în perioada 5 – 7 octombrie

- Advertisement -

5, 6 și 7 octombrie 2022 sunt zilele în care peste zece angajați ai Serviciului de Probațiune din cadrul Tribunalului Olt se vor afla în grevă de avertisment, intervalul orar în care aceștia nu vor desfășura activitate fiind 12:00 – 14:00.

Refuzul guvernanților de a soluționa problema drepturilor salariale este revendicarea sindicală a consilierilor de probațiune care se află în grevă, potrivit unui comunicat de presă al Sindicatului Național al Consilierilor din Serviciile de Probațiune.

„În urma acțiunii de protest, consilierii de probațiune își vor desfășura activitatea în condiții normale, cu întreruperea programului de lucrur timp de două ore, interval orar 12:00 – 14:00. Aceștia vor posta pe ușa biroului, în semn de protest, anunțul care conține revendicările sindicale”, precizează sindicaliștii

Potrivit sursei citate, consilierii de probațiune, aproape 700 de angajați din cadrul serviciilor de probațiune din țară, supraveghează peste 101.000 persoane sancționate penal cu sancțiuni alternative la pedeapsa închisorii.

Serviciul de Probațiune Olt, cu sediul în clădirea Tribunalului Olt, are 20 de angajați, iar 13 dintre cei 18 care sunt consilieri de probațiune se află în grevă de avertisment timp de trei zile, pentru câte două ore după prânz.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți