14.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

UAT-urile din județ au primit de la CJ Olt sume cuprinse între 100 și 300 mii de lei

- Advertisement -

Aleșii județului au aprobat în ședința ordinară de la sfârșitul lunii octombrie un proiect de hotărâre privind repartizarea pe localități a cotei de 6% a impozitului pe venit pe anul în curs, în vederea susținerii programelor de dezvoltare locală și de infrastructură ce necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare.

Localitățile urbane din Olt au primit sume egale de bani, iar la comune aceștia s-au alocat în funcție de solicitările pe care le-au făcut reprezentanții administrațiilor publice locale.

„Mai aveam un rest din cota de șase la sută pe care am distribuit-o, împreună cu alți bani pe care CJ Olt i-a alocat din Fondul de rezervă pe care i-a împărțit UAT-urilor astăzi. Toate UAT-urile, orașele, au luat 300 de mii de lei, în mod egal, inclusiv municipiile, iar comunele au plecat, în funcție de solicitare și de nevoia pe care au avut-o, de la minimum 100.000 de lei. Toate comunele au primit sume de bani. Nu știu de ce Leleasca nu a primit bani de la Guvern marți, pot doar să vă spun că, astăzi, Leleasca a primit o sumă de bani. CJ Olt a depus solicitare (pentru banii din Fondul de rezervă de la Guvern n.r.), din păcate, s-a hotărât ca la CJ-uri să nu se dea. Dacă luam eu, de exemplu pentru DGASPC cât îmi trebuie mie, însemna să las primăriile fără bani”, a declarat Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt.

Șeful forului județean a adăugat că cu acești bani primiți, primăriile, care știu să gestioneze bine problemele financiare, ar trebui să rezolve acum mare parte din problemele pe care le mai au în această privință.

„Din punctul de meu de vedere, o primărie care gestionează în mod normal banii pentru cheltuielile curente, acești bani nu sunt suficienți, dar ar trebui să închidă în mare parte din probleme. Problema se pune că, în fiecare an, sunt aceste dificultăți cu banii pentru indemnizații pentru handicap. Bugetul pe care Guvernul îl alocă de fiecare dată, la început de an, nu corespunde cu realitatea. Bugetul pe anul trecut, atunci când dau 90% conform legii, privește niște intrări de indemnizații în plată care sunt doar în octombrie, noiembrie, decembrie. Eu cred că atunci când ar trebui să faci rectificarea pe indemnizațiile de handicap, trebuie să te raportezi la luna anterioară. Acum, dacă vorbim, dacă luăm octombrie, vedem cât este în plată, înmulțești cu 12 și vezi de ce sumă este nevoie, vedem cât este 90% și diferența trebuie să o aloci, pentru că primăriile nu au de unde să susțină acest lucru. Primăriile trebuie să pună 10%. Din păcate, ei pun acești bani din bugetele proprii, pe care ulterior nu îi mai pot recupera. Și nu este un lucru corect”, a adăugat Oprescu.

Potrivit Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în ședința de marți, Guvernul României a aprobat pentru județul Olt suma de 25.780 mii de lei, din Fondul de rezervă bugetară, pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare și dezvoltare din acest an. Este vorba de aproape toate cele 112 unități administrativ teritoriale, singura care nu a primit fiind comuna Leleasca, iar sumele de bani alocate intră în conturile primăriilor, în afara celor pe care consilierii județeni le-au aprobat în această zi.

Cum s-au repartizat banii de CJ Olt pe fiecare localitate

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți