10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Șoferi lăsați fără permisul auto după ce au fost depistați cu viteză excesivă în comunele Strejești și Fălcoiu

- Advertisement -

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfăşurat sâmbătă, în intervalul orar 10:00 – 13:00, o acţiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și impunerea respectării regimului legal de viteză. Abaterile comise în trafic de conducătorii auto nu au întârziat să apară, doi șoferi fiind depistați cu viteză excesivă pe Drumul Național 64, în comunele Strejești și Fălcoiu. Ambii au primit amenzi drastice, iar pentru următoare câteva luni oamenii legii i-au lăsat fără permisul de conducere.

Unul dintre ei conducea cu o viteză de peste 130 de kilometri la oră, deși limita de viteză pe sectorul de drum pe care a fost oprit era de doar 50 de kilometri la oră. Acesta a fost amendat cu 1.305 lei, iar permisul auto i-a fost reținut pentru următoarele patru luni.

„În cadrul activităților, în jurul orei 11:45, polițiștii Serviciului Rutier Olt au depistat pe Drumul Național 64, în localitatea Strejești, un autoturism, ce circula cu viteza de 131 de km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 50 de km/h. Autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un bărbat, în vârstă de 45 de ani, județul Harghita. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar, ca măsură complementară, polițiștii i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 120 de zile, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație”, a declarat agentul principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

De asemenea, în jurul orei 12:40, polițiștii Serviciului Rutier Olt au depistat tot pe Drumul Național 64, în localitatea Fălcoiu, un autoturism, ce circula cu viteza de 102 km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 50 de km/h.

Mașina era condusă de un tânăr din comuna Osica de Jos, care a fost amendat cu 1.450 de lei, iar permisul i-a fost reținut pentru trei luni.

„Autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un bărbat, în vârstă de 25 de ani, din comuna Osica de Jos, județul Olt. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.450 de lei, iar, ca măsură complementară, polițiștii i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare, cu drept de circulație 15 zile”, a precizat reprezentantul IPJ.

Aproape 40 de amenzi aplicate în cele trei ore de acțiune

Pentru abaterile constatate în intervalul de trei ore, cât a durat acțiunea, polițiștii au aplicat 37 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 18.500 de lei, conform prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului 195 din anul 2002, privind circulația pe drumurile publice, republicată cu modificările și completările ulterioare.

Pentru sancțiunile aplicate conducătorilor auto, ca măsură complementară, polițiștii au reținut patru permise de conducere, dintre care trei pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise și unul pentru depășirea cu mai mult de 70 de km/h a vitezei maxime legale admise.

De asemenea, oamenii legii au reținut și un certificat de înmatriculare pentru conducerea unui autovehicul având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale.

„Polițiștii le-au explicat conducătorilor auto că este necesar să adopte o conduită preventivă la volan și să circule cu prudență, astfel încât să poată evita orice pericol, expunându-le riscurile la care se pot expune atunci când se deplasează pe drumurile publice și nu respectă regimul legal de viteză”, a mai adăugat Claudiu Șerban.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți