8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Șoferi depistați în stare avansată de ebrietate, pe mai multe șosele din Olt. Polițiștii le-au întocmit dosare penale

- Advertisement -

Poliţiştii rutieri şi polițiștii de ordine publică, cu atribuții pe linie rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au acționat și în ultimele 24 de ore, în sistem integrat, pe principalele artere din mediul urban, cât și din mediul rural, pentru a crește gradul de siguranță rutieră și depistarea conducătorilor auto care încalcă normele privind circulația pe drumurile publice. În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au acționat cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, dar și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, fiind folosite atât aparatele alcooltest, cât și aparatele drugtest. Nu puțini au fost șoferii găsiți în stare avansată de ebrietate, care conduceau autoturisme pe șoselele din Olt, oamenii legii întocmind dosare penale.

Sâmbătă dimineață, în jurul orei 07:10, polițiștii Biroului Rutier Slatina, în timp ce desfășurau activități specifice în comuna Grădinari, pe Drumul Comunal 21, au oprit pentru control o mașină, condusă de un bărbat, în vârstă de 63 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o concentrație alcoolică de 0,53 miligrame pe litru (mg/l) alcool pur în aerul expirat.

Tot pe 4 februarie, dar în jurul orei 16:10, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Caracal, pe când se aflau ce în comuna Scărișoara, pe Drumul Județean 642, au oprit pentru control un autoturism, la volanul căruia era un tânăr, în vârstă de 32 de ani, din localitate. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În noaptea de 4 spre 5 februarie, în jurul orei 23:50, și polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Drăgănești Olt, aveau să găsească în trafic un conducător auto băut bine. În timp ce se aflau pe strada Hotarului, din oraș, au oprit pentru control o mașină condusă de un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din localitate. Pentru că mirosea a alcool, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o concentrație alcoolică de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

20 de minute mai târziu, adică în jurul orei 00:10 a zilei de duminică, aceeași polițiști rutieri din Drăgănești Olt, dar care erau pe strada Nicolae Titulescu, din urbe, au oprit pentru control un autoturism, la volanul căruia erau un tânăr, în vârstă de 33 de ani, din comuna Chiajna, județul Ilfov. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Fiecare dintre bărbați a fost condus la cea mai apropiată unitate spitalicească, unde li s-au prelevat mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele tuturor celor patru șoferi, polițiștii au întocmit câte un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, motiv pentru care recomandăm participanților la trafic să respecte normele privind circulația pe drumurile publice, să adopte o conduită preventivă la volan și să nu se angajeze în efectuarea de manevre riscante”, au transmis reprezentanții IPJ Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți