23.1 C
Slatina
duminică,28 aprilie,2024

Ultimele Articole

Doi angajatori din Balș și Slatina, amendați de ITM Olt cu 40.000 de lei pentru că aveau muncitori la negru

- Advertisement -

Repreznetanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au continuat controalele la angajatorii din județ și în luna februarie a acestui an, iar două dintre firmele verificate au fost amendate cu 40.000 de lei pentru că aveau angajați care nu aveau încheiate contracte de muncă.

Unul dintre salariați desfășura muncă nedeclarată la un angajator din orașul Balș, cu domeniu de activitate transport taxi, iar celălalt la un angajator din București, cu punct de lucru în municipiul Slatina, cu profil alte activități de servicii. Fiecare dintre cele două societăți a fost sacnționată contravențional cu câte 20.000 de lei fiecare.

În total, luna trecută, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat 218 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă, domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice fiind construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.

237 de deficiențe au fost identificate în urma verificărilor efectuate, pentru acestea fiind dispuse măsuri de remediere, iar pentru cele mai grave s-au aplicat 122 sancțiuni, din care 115 avertismente și șapte amenzi în valoare totală de 70.000 lei, cele mai mari fiind pentru muncă la negru.

Cele mai frecvente deficiențe constatate în timpul controalelor au fost neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă; netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora; neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă; neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție; neefectuarea controlului medical periodic.

De asemenea, în cursul lunii febrraurie, au fost comunicate ITM Olt zece evenimente, soldate cu zece persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți