12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Amenajare scurgere ape, șanțuri betonate, podețe și trotuare, realizate prin Programul „Anghel Saligny” la Strejești. Investiția se ridică la peste 14,5 milioane de lei

- Advertisement -

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a semnat la sfârșitul săptămânii trecute aproape 50 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, valoarea totală a acestora fiind de peste 483,3 milioane de lei. Trei dintre investiții urmează a fi realizate în județul Olt, în comunele Strejești și Vulturești, dar și în orașul Piatra Olt. Cea mai importantă dintre acestea este cea din Strejești, care are o valoare de peste 14,5 milioane de lei (14.524.009,58 lei), și prevede amenajare scurgere ape, șanțuri betonate, podețe de acces la proprietăți și trotuare în lungul drumurilor de pe raza localității oltene.

Celelalte două proiecte ce vor fi realizate prin Programul „Anghel Saligny” prevăd modernizarea străzii principale – Drumul Comunal 34, în satele Vlăngărești și Dienci ale comunei Vulturești – 3.787.374,91 lei și înființare canalizare și stație de epurare în satul Bistrița Nouă al orașului Piatra Olt – 9.913.268 lei.

Potrivit MDLPA, toate contractele semnate vizează modernizarea unor străzi și drumuri de interes local, înființarea sau extinderea rețelelor de alimentare cu apă, a sistemelor de canalizare și a stațiilor de epurare, precum și construirea sau reabilitarea unor poduri și podețe.

Cu cele 49 proiecte noi, numărul contractelor semnate, până în prezent, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, se ridică la peste 910, în cuantum de aproximativ zece miliarde de lei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți