12.3 C
Slatina
duminică,5 mai,2024

Ultimele Articole

Doi tineri craioveni, depistați cu viteză excesivă pe DEx 12 și DN 65 – E 574. Polițiștii olteni i-au amendat și i-au lăsat fără permis

- Advertisement -

Polițiștii rutieri și polițiștii de ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au acționat, pe principalele drumuri din județ, în cadrul operațiunii Speed Marathon, scopul misiunilor oamenilor legii fiind reducerea riscului rutier, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză. Abaterile constatate nu au întârziat să apară, fiind aplicate aproape 150 de amenzi, iar 28 de șoferi au rămas fără permisul de conducere pentru că au apăsat prea tare pedala de accelerație. Printre ei s-au aflat și doi tineri craioveni, primul dintre conducând cu aproximativ 200 de kilometri pe oră (km/h) pe Drumul Expres (DEx) 12 Craiova – Slatina – Pitești, iar celălalt cu peste 100 km/h pe Drumul Național (DN) 65 – European (E) 574, în zona satului Negreni al orașului Scornicești.

Conducea un autoturism cu 192 de km/h

Polițiștii rutieri au depistat vineri o tânără, în vârstă de 32 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj, în timp ce conducea un autoturism pe DEx 12, fiind înregistrată de aparatul radar cu viteza de 192 de km/h , pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 120 de km/h. Tânăra a fost amendată, conform prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului (OUG) 195/2002, fiind dispusă și măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile.

Amendat și lăsat fără permis pentru o perioadă de trei luni

Tot în cursul zilei de 21 aprilie, polițiștii rutieri au depistat și un craiovean de 32 de ani, care conducea un autoturism pe DN 65 – E 574, în localitatea Negreni, acesta fiind înregistrat de aparatul radar cu viteza de 108 km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 50 de km/h. Bărbatul a fost sancționat contravențional, conform prevederilor OUG 195 din 2002, fiind dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

Activitățile de vineri s-au desfășurat în cadrul operațiunii ROADPOL Speed Marathon, destinată verificării respectării regimului legal de viteză și prevenirii evenimentelor rutiere cauzate de viteza excesivă. Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 145 de sancţiuni contravenţionale, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Ca măsură complementară a neregulilor găsite, poliţiştii au reținut 29 de permise de conducere, dintre care 28 pentru depășirea cu mai mult de 50 de kilometri pe oră a vitezei maxime legale admise.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți