15.2 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Senatorul Voiculescu, președinte PNL Olt: „În localitățile în care avem primari, aceștia vor fi candidați la viitoarele alegeri”

- Advertisement -

Liderii liberali din Olt au început să se întâlnească cu aleșii locali ai PNL, iar în cadrul acestora s-a discutat situația actuală a organizațiilor din județ, dar și modul în care acestea se pregătesc pentru cele patru tipuri de alegeri de anul viitor, locale, generale sau parlamentare, prezidențiale și europarlamentare. Dacă prefectul de Olt Florin Homorean, secretar general al PNL Olt, spune că momentan este prea devreme să vorbească despre anumite obiective fixate de organizație la aceste scrutinuri, Liviu Voiculescu, senator și președintele liberalilor olteni, declară că urmează a fi desemnați candidați PNL în fiecare localitate. Mai mult chiar, Voiculescu a spus că „în localitățile în care au primari, aceștia vor fi candidați la viitoarele alegeri”.

Câștigarea unui număr mare de primării, la alegerile locale, dar și o victorie la alegerile prezidențiale ar fi, totuși, obiectivele principale ale liberalilor din județ, precizează secretarul general al PNL Olt.

„Am avut mai multe întâlniri cu colegii, care sunt aleși locali din partea PNL, pe două zone, zona de sud și zona de nord a județului, în care am discutat aspecte vizând mobilizarea și organizarea structurilor locale, în vederea alegerilor electorale din anul 2024. Este prea devreme să spunem că ne-am fixat anumite obiective. Obiectivul principal este să câștigăm cât mai multe primării la alegerile locale, să avem cât mai mulți europarlamentari reprezentanți ai PNL în ceea ce privește Parlamentul European, să câștigăm alegerile prezidențiale, cum am făcut-o la ultimele alegeri prezidențiale, în ultimii 10 ani, să avem cât mai mulți reprezentanți în Parlamentul României. Este devreme să vorbim despre ținte stabilite pentru fiecare din cele patru categorii de alegeri. Este important să avem oamenii lângă noi, să formăm o echipă și să avem succes în alegerile viitoare”, a spus Florin Homorean.

Senatorul liberal Voiculescu a ținut să-l completeze pe prefect, spunând că PNL Olt este pregătit pentru orice competiție, dar politic va fi foarte greu în județ, ținând cont că lupta se dă cu PSD, organizația cea mai puternică a formațiunii politice la nivel național.

„(…) Cu siguranță, vom avea candidat în fiecare localitate, la funcția de președinte al CJ Olt, liste complete în fiecare localitate. PNL este pregătit pentru orice competiție, este un pic mai greu, din punct de vedere politic, în această zonă a țării, dar eu cred că vom repeta cel puțin scorul de la alegerile din 2020, în urma cărora deținem o treime din CJ Olt, o treime din cei care s-au prezentat la vot din Olt ne-au acordat încrederea, iar noi avem datoria să nu-i dezamăgim. În localitățile în care avem primari, aceștia vor fi candidați la viitoarele alegeri. Toți primarii noștri sunt exemple de bună practică în administrație, au accesat fonduri europene, au accesat proiecte prin Planul Național de Redresare și Reziliență, prin ‘Anghel Saligny’ și, cu siguranță, îi susținem pentru încă un mandat în fruntea comunităților”, a subliniat senatorul liberal Voiculescu.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți