12.3 C
Slatina
joi,9 mai,2024

Ultimele Articole

Mituri despre jocurile tale preferate

- Advertisement -

Există zvonuri și mituri despre jocurile tale preferate, pe care, cel mai probabil, le-ai auzit și tu o dată sau de două ori în viață. Aceste zvonuri au ajuns atât de răspândite încât sunt, uneori, luate de bune fără a le mai analiza.

Ei bine, în acest articol vom lua “la puricat” câteva dintre cele mai vehiculate mituri despre jocurile populare. Fie că vorbim de jocuri de cărți, șah sau alte discipline. Continuă să citești pentru a afla adevărul despre acestea!

Număratul cărților

Unul dintre cele mai răspândite mituri despre jocurile de cărți, pe care sigur l-ai auzit sau răspândit și tu, este acela conform căruia este foarte complicat să numeri cărțile de joc. Acest lucru este cât se poate de fals. Nu este nimic dificil în a număra cărțile. Dacă poți aduna și scădea cu 1, poți număra cărțile.

Aceasta este baza din spatele majorității sistemelor de numărare a cărților. Cele mai dificile sisteme pot presupune calcule cu 2 puncte, sau chiar jumătate de punct, în cel mai rău caz. Partea grea este să memorezi cărțile care au fost date, nu să numeri și să faci calcule.

Mituri despre poker

De la începători la experți, fiecare jucător de poker a auzit un zvon sau două despre acest joc.

Zvonurile vizează atât jocurile offline, cât și pe cele din online. Jucătorii de poker sunt asaltați de numeroase concepții greșite despre activitatea lor preferată.

Unul dintre cele mai răspândite zvonuri despre poker este că acest joc este doar pentru experți. Această teorie a fost subminată constant în ultimii ani. Mulți jucători fără experiență în jocul de poker profesional au câștigat turnee majore.

Un alt mit legat de poker este acela conform căruia trebuie să știi să blufezi ca să câștigi jocul. Când joci poker, cacealma este o metodă care este adesea folosită pentru a face jocul de poker și mai competitiv.

Cu toate acestea, sunt necesare multe alte tactici pentru a stăpâni arta pokerului, iar cei care presupun că drumul lor către poturi mari este cacealmaua, pot ajunge să piardă în cele din urmă.

Un lucru care este adevărat despre poker este faptul că, dacă vrei cu adevărat să fii un jucător bun, trebuie să știi pe de rost ierarhia cărților și, de asemenea, trebuie să fii foarte atent la ceilalți oameni de la masa ta, pentru a-ți juca mâinile cât mai corect.

Dacă faci asta, vei dobândi, în cele din urmă, suficientă experiență în citirea oamenilor, încât să te poți simți un bun jucător de poker.

Mituri despre șah

Jocul de șah are o istorie vastă și fascinantă care datează din secolul al VI-lea, undeva în India. De-a lungul anilor, a evoluat de la diverse jocuri de „stradă” la un joc extrem de strategic (și de obicei greșit înțeles), care este foarte popular în întreaga lume.

Există mai multe mituri legate de șah care au fost dezmințite sau dovedite ca fiind false de-a lungul anilor. Este important să recunoști și să înțelegi aceste idei pentru a deveni un jucător mai bun și mai versatil.

Unul dintre cele mai răspândite mituri despre șah este acela conform căruia computerele au rezolvat șahul. În timp ce computerele sunt într-adevăr adversari puternici la șah, există peste 300 de milioane de moduri diferite de a juca doar primele patru mutări.

Pentru ca un computer să rezolve jocul, ar trebui să evalueze corect fiecare poziție, nu doar pentru primele patru mișcări, ci pentru întregul joc! Ar fi miliarde de mișcări posibile, care (la nivelul actual de tehnologie) pur și simplu nu sunt realizabile.

Un alt zvon foarte răspândit despre șah este că acesta ar fi cel mai dificil joc din lume. Contrar acestui mit, șahul nu este cel mai dificil joc, fiind de fapt, considerat a fi unul dintre cele mai ușor de învățat, dar unul dintre cele mai greu de stăpânit jocuri din lume.

Se estimează că unui jucător mediu i-ar lua 10.000 de ore sau mai mult pentru a deveni maestru de șah.

Cu toate acestea, milioane de oameni din întreaga lume continuă să joace șah, doar pentru distracție.

O altă concepție greșită despre șah este aceea conform căreia jucătorii mai în vârstă sunt cei mai buni. În timp ce acest lucru ar fi fost adevărat în urmă cu mulți ani, șahul devine rapid un joc pentru tineri.

În era digitală actuală, cel mai înalt titlu de șah (mare maestru) poate fi obținut de copii, iar aceasta este o dovadă suplimentară că înțelepciunea în șah nu ține cont de vârstă.

Mituri despre șeptică

Șeptică este unul dintre cele mai îndrăgite jocuri de cărți la români. Șeptică este jocul tradițional al vacanțelor în familie și al ieșirilor cu prietenii la grătar.

Despre șeptică există un singur mit răspândit de-a lungul timpului, dar este unul care rezistă: dacă ai o mână plină de puncte, vei câștiga.

Adevărul este că, deși ai o mână plină de puncte, nu poți ajunge la câștig dacă nu o joci inteligent și nu știi când să pierzi puțin, pentru a câștiga mai mult la final.

Nici o mână de tăieri nu îți garantează succesul, dacă nu le folosești la momentul potrivit și le sacrifici pentru un singur punct. Deci asigură-te că ai o strategie pentru tot jocul, nu doar de la o mână la alta!

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți