3.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bebeluș născut prematur la Spitalul Slatina, preluat de un elicopter SMURD și transportat la Craiova

- Advertisement -

Un copil s-a născut prematur la Maternitatea din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina, în cursul nopții de duminică spre luni, și a fost nevoie de transportatea sa, cu ajutorul unui elicopter SMURD, la un spital din municipiul Craiova, județul Dolj. Misiunea salvatorilor a avut loc la Slatina, bebelușul ce avea insuficiență respiratorie fiind preluat luni dimineața, 5 iunie, în jurul orei 10:00, de pe Stadionul „1 Mai”, unde a fost adus de un echipaj medical al Serviciului de Ambulanță Județean Olt.

Copilul, care era născut de numai șase ore, tânăra mămica fiind din Slatina, a fost asistat și monitorizat medical pe tot parcursul transportului său la unitatea sanitară din Craiova.

„(…) Elicopterul SMURD a fost solicitat să intervină de urgență, în municipiul Slatina, pentru preluarea unui bebeluș născut prematur și transportarea acestuia la Craiova. Pe tot parcursul zborului, bebelușul a fost asistat și monitorizat de o echipă medicală asigurată de UPU-SMURD Craiova, bebelușul fiind predat în siguranță medicilor, pentru continuarea investigațiilor medicale și asigurarea tratamentului medical necesar”, au transmis reprezentanții Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne pe pagina oficială de Facebook a instituției.

Sursa citată mai arată că misiunile de tipul celei din a doua zi de Rusalii se execută cu regularitate pe întreg teritoriul național, fiind un alt exemplu concret de funcționare a sistemului integrat de urgență de România.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți