15.2 C
Slatina
duminică,5 mai,2024

Ultimele Articole

Fisuri pe un pasaj agricol de pe Drumul Expres 12 – Centura ocolitoare a Slatinei

- Advertisement -
Pasionații de infrastructură au făcut recent publice câteva imagini cu câteva fisuri care au apărut la un pasaj agricol care supratraversează Drumul Expres (DEx) 12 Craiova – Slatina – Pitești, Lotul 2 al Tronsonului 2, respectiv la kilometrul 21 de pe Centura ocolitoare a municipiului Slatina.
Fotografiile au fost făcute publice pe forumul Asociației Pro Infrastructură (API), internauții ridicând problema execuției având în vedere numărul mare de șantiere pe care Umbrărescu (UMB) le are deschise, adică aproape 450 de kilometri de Autostrăzi și Drumuri Expres. Cei de pe forum mai spun totuși că drumul este în garanție.
Șapte ani este garanția pe care o are DEx 12 spune Adrian Motorga, directorul Secției Drumuri Naționale Slatina, iar potrivit acestuia fisurile apărute nu reprezintă o problemă majoră: „Sunt fisuri minore, apar de la tasări. E normal să apară, se colmatează și apoi se repară. Drumul este în garanție”.
Județul Olt este tranzitat de Tronsonul 2 al DEx 12, cu Loturile 1 și 2, care are o lungime de 39,85 kilometri, cu punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final municipiul Slatina, la intersecția cu Drumul Național 65 – European 574. Acesta traversează teritoriile administrative ale localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi (Milcov), Slatina și Valea Mare. Dacă Lotul 2, care cuprinde și Centura ocolitoare a Slatina, unde acum au apărut fisuri la un pasaj agricol, a fost deschis la sfârșitul lunii iulie 2022, Lotul 1, între orașele Balș și Piatra Olt, care include Centura ocolitoare a orașului Balș, a fost inaugurat în aprilie 2022.

Sursă foto: Forum API

Constructor este UMB, Umbrărescu se ocupă și de cei 31,75 kilometri cât reprezintă distanța Tronsonului 3 al șoselei de mare viteză care tranzitează și acesta județul Olt, garanția acestor lucrări fiind de 10 ani.
Tronsonul 3 al DEx 12 Craiova – Pitești trece prin unitățile administrativ teritoriale Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași Măgura, Tătulești și Colonești, până la limita județelor Olt și Argeș.
Limita maximă de viteză admisă pe DEx 12 este de 120 de kilometri pe oră.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți