19.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Județul Olt, sub incidența unui cod galben de instabilitate atmosferică de sâmbătă seara

- Advertisement -

Județul Olt se află începând de sâmbătă, 1 iulie, ora 18:00, sub o atenționare meteorologică cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată pe care meteorologii au emis-o în dimineața aceleiași zile. Potrivit reprezentanților Administrației Naționale de Meteorologie, vremea va fi capricioasă până în dimineața zilei de duminică, 2 iulie, la ora 06:00. 

„În intervalul menționat, în Banat, sudul Crișanei și Oltenia, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55…70 km/h), pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp”, transmit meteorologii.

Însă, județul Olt, ca de altfel întrega țară, va fi afectat și de o informare meteorologică de instabilitate atmosferică a cărui valabilitate este perioada 1 iulie, ora 18:00 – 2 iulie, ora 23:00.

În intervalul menționat vor fi perioade cu averse, descărcări electrice, izolat grindină și local intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h. Astfel de manifestări se vor semnala în seara zilei de sâmbătă (01 iulie) și în noaptea de sâmbătă spre duminică (01/02 iulie) în regiunile vestice și sudvestice, iar duminică (02 iulie) îndeosebi la deal și munte, precum și în sud-est. Local se vor acumula cantități de apă de 15…25 l/mp și izolat peste 30 l/mp”, mai anunță ANM.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți