19.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Un nou Cod galben de instabilitate atmosferică valabil în Olt

- Advertisement -

Ziua și Codul galben de instabilitate atmosferică valabil în județul Olt. De data aceasta, avertizarea meteorologică a intrat în vigoare de joi, la ora 12:00, și este în vigoare până vineri dimineață, 7 iulie, la ora 10:00.

„În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, Moldova, precum și în vestul și nordul Munteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (viteze în general de 55…65 km/h), vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 40 l/mp”, transmit meteorologii.

Sursa citată mai arată că fenomene specifice instabilității atmosferice vor fi vineri în majoritatea zonelor, iar pe parcursul zilei de sâmbătă, aria acestora se va restrânge către regiunile sudice.

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au emis joi și o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, valabil de la ora 14:00 a zilei de joi și până în noaptea joi spre vineri, la ora 02:00.

„În zona de munte, sudul Banatului, nordul Crișanei, Maramureș, vestul și estul Transilvaniei, centrul Moldovei, precum și în vestul Olteniei vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină de medii dimensiuni, iar în intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…70 l/mp”, arată meteorologii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți