23.1 C
Slatina
duminică,5 mai,2024

Ultimele Articole

Două coduri portocalii de val de căldură persistent, în zilele de luni și marți

- Advertisement -

Este Cod portocaliu de val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat în cursul zilei de luni, valabil în județ, Oltul fiind sub o avertizare meteorologică identică și pe parcursul zilei de marți.

„Luni, 17 iulie, în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și în sudul Moldovei valul de căldură va persista, iar canicula se va intensifica. Se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa între 18 și 24 de grade”, transmit meteorologii.

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie spun că un Cod portocaliu de val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat este și marți valabil în județul Olt.

„Marți, în Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei valul de căldură va persista și va fi caniculă. Se vor înregistra temperaturi maxime în general de 38…39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar ITU va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa în general peste 20…22 de grade”, mai spun meteorologii.

Potrivit ANM, valul de căldură și disconfortul termic vor persista, local, îndeosebi în regiunile sudice și în următoarele zile.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți