Un nou proiect important va fi derulat în perioada următoare de Primăria municipiului Slatina, un contract de finanțare în acest sens, a cărui valoare se ridică la peste 17 milioane de lei, fiind semnat miercuri, 26 iulie 2023, la București, la sediul Guvernului România, în prezența prim-ministrului Marcel Ciolacu.
Semnatar al contractului de finanțare privind proiectul educațional de dotare a instituțiilor școlare slătinene cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale, implementan prin Planul Național de Redresare și Reziliență, a fost Alexandru Berechet, viceprimar al municipiului Slatina.
„Astăzi (miercuri, 26 iulie n.r.), la Palatul Victoria, am avut onoarea să semnez un contract de finanțare extrem de important pentru educația din municipiul nostru! Valoarea acestui contract se ridică la 17.413.383 lei și va fi destinat ‘dotării cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din municipiul Slatina’. Acesta este un pas major către dezvoltarea și modernizarea sistemului nostru educațional. Educația este și va rămâne una dintre cele mai importante valori pentru administrația noastră. Dorim să investim în viitorul copiilor și să le oferim șanse egale de dezvoltare și succes într-un mediu educațional favorabil și modern”, a declarat viceprimarul Berechet.
Investiții în educație și la Balș. Vicele CJ Olt, semnatar al proiectului de peste 1,4 milioane de lei
Ionuț Ivan, vicepreședinte al Consiliului Județean Olt, a fost și el prezent la ceremonia de semnare a unui contract de finanțare ce vizează proiectul „Dotare cu echipamente TIC, mobilier și materiale educaționale a Școlii Profesionale Speciale Balș și a Școlii Speciale cu clasele I-VIII Balș”, singurele unități de învățământ subordonate celei mai importante instituții administrative din județ.
Proiectul este finanțat în cadrul PNRR și are o valoare de peste 1,4 milioane lei.
Potrivit reprezentantului CJ Olt, în cadrul acestui obiectiv de dezvoltare, se urmărește dotarea cu echipamente, mobilier și materiale educaționale a Centrului Școlar pentru Educație Inclusivă Balș și a Școlii Profesionale Speciale Balș.
Centralizatorul nevoilor de dotări propuse pentru finanțare prin prezentul proiect prevede: două laboratoare de informatică; un cabinet de kinetoterapie; 22 de săli de clasă elevi; o sală de clasă preșcolari; un atelier de tâmplărie; un atelier de mecanică și două săli de sport.
„O educație specială de calitate promovează un mediu de învățare pozitiv, care să susțină succesul tuturor elevilor și să reducă riscul de izolare și discriminare. Aceasta este o investiție importantă astfel încât, toți elevii să aibă dreptul la oportunități egale de învățare și dezvoltare. De asemenea, într-un mediu de învățare respectuos și adaptat nevoilor, acești copii pot crește cu încredere și pot depăși orice prejudecată. Investițiile în dotări, echipamente și materiale didactice propuse prin acest proiect reprezintă o soluție și materializarea unei șanse reale și concrete ca tinerii cu dizabilități din județul Olt să învețe o meserie care să le permită apoi să trăiască independent în societatea actuală”, a declarat Ionuț Ivan, vicele CJ Olt.
Alături de Consiliul Județean Olt, nu mai puțin de 93 de primării oltene, printre care și cea a municipiului reședință de județ, au semnat contracte de finanțare pentru dotarea a peste 142 de școli din Slatina, Caracal, Balș, Corabia, Drăgănești Olt, Piatra Olt, Corbu, Izvoarele, Văleni, Milcov, Movileni, Spineni, Tufeni, Dobroteasa, Strejești, Găvănești, Radomirești, Slătioara, Perieți, Brastavățu, Vâlcele, Mărunței, Leleasca, Redea, Sârbii Măgura, Dăneasa, Fălcoiu, Ghimpețeni, Schitu, Sprâncenata, Curtișoara, Brebeni, Coteana, Icoana, Vulpeni, Bucinișu, Seaca, Deveselu, Osica de Sus, Rusănești, Șopârlița, Stoicănești, Fărcașele, Scornicești, Dobrun, Rotunda, Nicolae Titulescu, Pârșcoveni, Bărăști, Vulturești, Cungrea, Teslui, Dobrosloveni, Făgețelu, Tia Mare, Găneasa, Scărișoara, Drăghiceni, Băbiciu, Cezieni, Bârza, Vădastra, Traian, Urzica, Obârșia, Potcoava, Optași Măgura, Gura Padinii, Verguleasa, Bălteni, Baldovinești, Vădăstrița, Orlea, Crâmpoia, Dobrețu, Pleșoiu, Grădinile, Studina, Iancu Jianu, Șerbănești, Vitomirești, Sâmburești, Bobicești, Vișina Nouă, Osica de Jos, Grojdibodu, Morunglav, Izbiceni, Cilieni, Oporelu, Brâncoveni, Gârcov și Oboga.