12.3 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Cod galben de vânt puternic și instabilitate atmosferică în Olt, pe parcursul zilei de joi

- Advertisement -

După mai multe zile în care județul a fost sub incidența unor coduri de caniculă, joi, 27 iulie, Oltul este sub incidența unui nou Cod galben de intensificări ale vântului și instabilitate atmosferică temporar accentuată. Acesta este în vigoare de la ora 10:00 a zilei de joi și până în seara aceleiași zile, la ora 21:00.

„În intervalul menționat, în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei vântul va prezenta intensificări cu rafale în general de 55…65 km/h. În Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului (local rafale de 50…70 km/h) și izolat grindină. Cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp”, arată meteorologii în avertizarea emisă la primele ore ale dimineții zilei de 27 iulie.

Potrivit reprezentanților Administrației Naționale de Meteorologie, intensificări ale vântului vor fi local și temporar și în restul teritoriului, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură rafalele vor depăși 70…80 km/h.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți