9.1 C
Slatina
duminică,28 aprilie,2024

Ultimele Articole

Un biciclist și trei șoferi, băuți bine pe șoselele din Olt. Unul dintre conducătorii auto, implicat într-un accident

- Advertisement -

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt au continuat acțiunile și în ultimele 48 de ore, acestea desfășurându-se atât în mediul urban, cât și din mediul rural, cu scopul de a asigura un climat corespunzător de ordine și siguranță publică și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. În total, oamenii legii au dat peste 300 de amenzi, în cuantum de aproape 120.000 de lei, cele mai multe fiind pentru nerespectarea regulilor de circulație. Un biciclist și trei șoferi au fost depistați băuți bine în trafic, unii dintre ei alegându-se și cu dosare penale, iar unul dintre conducătorii auto a fost implicat și într-un accident de circulație.

Astfel, în cadrul activităților, duminică, 30 iulie 2023, în jurul orei 19:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 6 Găneasa au oprit pentru control, pe Drumul Județean 546, în comuna Curtișoara, un biciclist, în vârstă de 50 de ani, din localitate, care se deplasa în mod sinuos. Întrucât aceasta emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 1,01 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu 870 de lei, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului 195 din 2002, privind circulația pe drumurile publice.

Tot duminică, dar seara, în jurul orei 21:35, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Caracal, în timp ce desfășurau activități specifice pe strada Piața Victoriei, din localitate, au oprit pentru control un autoturism condus de un caracalean de 50 de ani.

Pentru că mirosea a alcool, oamenii legii l-au testat pe acesta cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit pe numele său dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Luni, 31 iulie, în jurul orei 06:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 6 Găneasa au fost sesizați cu privire la faptul că un autoturism s-ar fi răsturnat în afara părții carosabile a Drumului Național 65 – European 574, în afara comunei Găneasa.

La fața locului, polițiștii au identificat șoferul, acesta fiind un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din orașul Balș.

Întrucât emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma evenimentului rutier, nu au existat victime omenești, fiind produse doar pagube materiale.

Pe numele bălșeanului, polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui autoturism în stare de ebrietate.

Tot luni, 31 iulie, în jurul orei 16:50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 1 Bobicești, au oprit pentru control, pe strada Frații Buzești, din comuna Călui, un autoturism condus de un localnic de 56 de ani.

Pentru că și acesta mirosea a alcool, polițiștii l-au testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și în acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În timpul activităților din ultimele două zile, oamenii legii au acționat cu preponderență pentru prevenirea și combaterea faptelor cu violență și pentru depistarea șoferilor băuți sau aflați sub influența drogurilor, fiind folosite în acest sens aparatele alcooltest și aparatele DrugTest.

43 de conducători auto au rămas pietoni, peste 30 dintre ei pentru că au apăsat prea tare pedala de accelerație.

„Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 329 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 120.000 de lei. Dintre acestea, 45 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 261 pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și 23 pentru nerespectarea altor acte normative. Ca măsură complementară a abaterilor constatate la regimul rutier, polițiștii au reținut 43 permise de conducere, dintre care 31 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, șapte pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolic, având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, și cinci pentru alte abateri. De asemenea, au mai fost reținute 18 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale și au fost constatate opt infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dintre care două pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și șase pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a declarat Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al IPJ.

Potrivit sursei citate, astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, motiv pentru care oamenii legii recomandă cetățenilor să respecte normele de conviețuire socială, iar participanților la trafic să respecte normele privind circulația pe drumurile publice.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți